Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest preventiv

| 08 sep, 2014

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, trimişi în judecată în dosarul privind mita primită de la familia lui Bercea Mondial, rămân în arest după ce Tribunalul Constanţa a constatat, luni, legalitatea şi temeinicia luării măsurii arestării preventive.

Mircea Băsescu a fost adus luni, în jurul orei 10.00, la Tribunalul Constanţa cu o dubă a Poliţiei, şedinţa de judecată începând la ora 11.00.

Şedinţa s-a desfăşurat cu uşile închise, iar Mircea Băsescu a părăsit sediul Tribunalului Constanţa puţin după ora 12.30, instanţa rămânâd apoi în pronunţare.

Întrebat de jurnalişti dacă are speranţe în legătură cu verdictul magistraţilor, Mircea Băsescu a răspuns: "Am", după care s-a urcat în dubă.

Ulterior, Tribunalul Constanţa a constatat legalitatea şi temeinicia luării măsurii arestării preventive faţă de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

"Constată legalitatea şi temeinicia luării măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Mircea Băsescu şi Marian Adrian Căpăţână - prin încheierea FN /din data de 20.06.2014 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti- Secţia I penală (dosar nr. 21084/3/2014), menţinută prin încheierea nr. 439/din 27.06.2014, (dosar 21084/3/2014) a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti- Secţia I penală", se arată în decizia instanţei.

Astfel, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest.

De asemenea, instanţa a respins ca nefondate cererile lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână de revocare a măsurii arestării preventive.

Totodată, Tribunalul Constanţa a respins cererea lui Mircea Băsescu de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar, dar şi pe cea a lui Marian Căpăţână de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar.

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Constanţa, în termen de 48 de ore de la comunicare.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în 14 iulie, în stare de arest preventiv, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial. Dosarul în care Mircea Băsescu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, iar Marian Adrian Căpăţână pentru complicitate la această infracţiune a fost înregistrat la Secţia Penală a Tribunalului Constanţa.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză. Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelaşi scop.

Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.

Marian Căpăţână este acuzat că şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.

În cauză a fost instituit sechestrul asigurător pe bunuri imobile aflate în proprietatea lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

Pe de altă parte, în urma unei plângeri făcute de Mircea Băsescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis în judecată pentru şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, în timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, şi fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost deferiţi justiţiei pentru şantaj cu circumstanţe agravante.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită justiţiei pentru şantaj.

Tot Tribunalul Constanţa judecă şi acest dosar în care fratele preşedintelui apare ca parte vătămată şi în care inculpaţi sunt cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial - soţia acestuia, Fănica Anghel, cei doi fii şi fiica, Florin, Grinică Ion şi Izaura Anghel şi concubinul acesteia din urmă, Marius Constantin, acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ