Premieră în România! O gălăţeancă a câştigat un proces împotriva unei bănci

| 11 sep, 2014

O femeie din Galaţi a câştigat procesul împotriva unei bănci de a-i converti creditul din franci elveţieni în lei, la cursul de schimb de la data acordării imprumutului plus eliminarea unui comision abuziv.

Tribunalul Galaţi i-a dat câştig de cauză unei gălăţence, în lupta pe care aceasta a dus-o cu o bancă de la care a luat un împrumut de 163.495 de franci elveţieni. Este vorba despre o refinanţare a altor două împrumuturi, pe care femeia le contractase pe vremea când era în Bucureşti.

Decizia Tribunalului: obligă banca să convertească în RON creditul acordat reclamantei la cursul de schimb CHF/RON de la data acordării creditului. Mai mult, constată şi nulitatea absolută a clauzei privind comisionul de risc, redenumit comision de administrare credit. Ca urmare, banca este obligată de instanţă să-i restituie femeii (care lucrează la o altă bancă din Galaţi) suma de 32.017,77 lei, reprezentând contravaloarea comisionului de risc pe care ea l-a plătit.

Liber de la Curtea Europeană

Hotărârea nu este încă redactată, dar atât cea care a dat în judecată instituţia bancară, cât şi banca au făcut o serie de mutări. Femeia a cerut deja să se execute de îndată decizia, în timp ce la Tribunalul Galaţi, în iulie, banca a depus o cerere de revizuire a hotărârii favorabile clientei lor, care este o cale de atac extraordinară.

Reprezentanţii băncii susţin că femeia ar fi solicitat doar convertirea creditului în lei la cursul de schimb de la data acordării împrumutului, dar că judecătorii i-au dat mai mult decât a cerut. În plus, pe 1 septembrie, banca a obţinut şi suspendarea acestei sentinţe definitive, până la judecarea acţiunii de revizuire.

Premiera procesului este dată de convertirea creditului din franci elveţieni în lei.

Mai mult pe viaţa-liberă.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ