Iohannis, aliat cu hoții

| 26 aug, 2014

Candidatul la prezidențiale din partea Alianței Creștin Liberale (ACL), Klaus Werner Iohannis, prin prietenia cu președintele Traian Băsescu, se face aliat cu hoții ce au devalizat România.

Corupția, subminarea economiei de stat, evaziunea fiscală și spălarea de bani sunt doar câteva dintre preocupările oamenilor fideli ai lui Traian Băsescu.

În ultima vreme Klaus Iohannis a dovedit prin faptele sale că dorește să fie continuatorul regimului Băsescu. După ce liderul PNL a negat că s-a întâlnit cu Președintele la vila Lac 3, ce este reședința șefului  statului, deși există fotografii în care este surprinsă mașina lui Iohannis intrând în curtea vilei, prezidențiabilul ACL a început din ce în ce mai des să preia discursul politic al Președintelui.

Citeşte şi: O intrebare pentru Klaus Iohannis

Iar modelul de Președinte al României ales de Iohannis este unul cu o imagine grav afectată. Șeful statului împreună cu oamenii din anturajul său sunt cei care, în timpul guvernării Boc - Videanu – Băsescu, au dus țara noastră aproape cu un picior în groapă. Și pentru care aceștia încercau să acopere țepele date statului prin ordinele emise de către Emil Boc.

Fiindcă trebuiau acoperite pagubele la stat de milioane de euro, făcute de gardienii lui Traian Băsescu, premierul Emil Boc a ordonat ca profesorilor, medicilor, politiștilor, dar și celorlalte categorii de bugetarii să li se reducă salariile. În plus, mizeria apropiaților lui Băsescu a mers până la diminuarea pensiilor bătrânilor care se zbăteau să trăiască de pe o zi pe alta.

Mai exact, Theodor Berna, fost consilier al lui Traian Băsescu, pe vremea când era primarul Bucureștiului, este acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală. Iar prejudiciul adus statului român de omul lui Băsescu este de 100 milioane de euro.  Totodată, lista continuă cu fostul șef al Fiscului, respectiv al Vămilor, Sorin Blejnar și Viorel Comăniță, ce sunt acuzați într-un dosar de evaziune fiscală, unde prejudiciul se ridică în jurul sumei de 60 milioane de euro.

Citeşte şi: Patronul Tehnologica Radion, acuzat de evaziune. Prejudiciu URIAŞ creat de fostul consilier al lui BĂSESCU

Desigur, și familia prezidențială este implicată în acte de joasă speță. Ginerele lui Traian Băsescu, soțul Ioanei Băsescu, este urmărit penal pentru înșelăciune, întrucât ar fi încercat să ia de la stat vreo 10 milioane de euro. Pricop a cumpărat drepturi litigioase pentru un teren de 90,5 ha din Argeș prin îngroparea unei persoane în acte.

Iar fratele Președintelui, Mircea Băsescu a fost arestat preventiv pentru trafic de influență, după ce a luat suma de 250 000 euro de la familia interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În dosarul Mircea Băsescu – Bercea Mondial a fost arestat și Marian Căpățână, cel care a pășit în politică pentru a-l susține pe Traian Băsescu.

Citeşte şi: Mircea Băsescu a fost ARESTAT

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ