De ce este posibilă o candidatură independentă a lui Crin Antonescu. Iohannis nu a scăpat de griji

| 26 aug, 2014

Alianţa PNL PDL. În cadrul Alianței Creștin Liberale (ACL) lucrurile sunt foarte tulburi. Liberalii miros parfum de trădare din partea pedeliștilor și susțin că cei din PDL pun bazele unui plan de rezervă în cazul alegerilor prezidențiale.

Crin Antonescu candidat. Din moment ce pe liberali îi nemulțumește faptul că pedeliștii nu vor să o excludă pe Monica Macovei din partid, deoarece eurodeputatul acționează împotriva alianței, tensiunile din cadrul PNL – PDL devin din ce în ce mai mari.

Și astfel, ecuația candidaturii la Palatul Cotroceni a lui Crin Antonescu este din nou pusă pe tapet, datorită instabilității politice din partea dreaptă a eșichierului politic. Există posibilitatea ca fostul președinte PNL  să candideze independent, datorită faptului că cei de la PDL  au o soluție de avarie, în caz că se întâmplă ceva cu Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mai adormit decât Antonescu?

Eurodeputatul PDL, Monica Macovei, este colacul de salvare al caracatiței portocalii. Fostul ministru al Justiției candidează independent la alegerile prezidențiale din toamnă, deși acest lucru vine împotriva liniei de partid.

Monica Macovei PDL. Și astfel, jocurile politice ale portocaliilor încep să prindă contur și în ochii liberalilor, deoarece PDL –ul nu dorește în niciun chip să o excludă pe Macovei din partid, datorită deciziei luate de către aceasta de a lupta împotriva ACL pentru Palatul Cotroceni. Fapt pentru care liberalii sunt pregătiți să pună toate armele pe masă, la următoarea ședintă cumună cu colegii de alianță.

Iar contrele dintre fostul președinte PNL și actualul președinte PNL au devenit din ce în ce mai dese. Recent, Crin Antonescu și-a exprimat reținerea în a-l susține și vota pe candidatul ACL, actual lider PNL, Klaus Iohannis,  în alegerile prezidențiale. În plus, Antonescu a mai declarat că în partea dreaptă a scenei politice nu vede un candidat bun pentru Cotroceni, Iohannis nereușind, până la acest moment să îl convigă să îi dea votul.

Drept pentru care această situație impune o clarificare, deoarece Klaus Werner Iohannis s-a bucurat, de mai multe ori în trecut, de sprijinul necondiționat al fostului președinte al Senatului. Ba chiar unul dintre motivele care au dus la ruperea USL a fost insistența lui Crin Antonescu de a-l propune vicepremier pe prezidențiabilul ACL în Guvern.

Citeşte şi: Iohannis continuă miștourile la adresa lui Antonescu. Fiara rănita s-ar putea sa îl muște

Așadar, posibila candidatură independentă a lui Crin Antonescu la prezidențialele din toamnă începe să prindă foarte mult contur. Ceea ce creează lui Klaus Iohannis mai multe griji în legătură cu candidatura sa la Palatul Cotroceni din partea ACL. Fapt pentru care haina de Președinte al României din partea dreaptă rămâne într-o zonă foarte nesigură.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ