Victor Ponta: Cel mai mare RĂU care s-a făcut României a fost Legea din 2005 privind retrocedările

| 25 aug, 2014

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, la Romania TV, că răul cel mai mare care s-a făcut României a fost Legea 247/2005, iniţiată de Monica Macovei, având în vedere numărul mare de cazuri de retrocedări ilegale, de care se fac vinovaţi parţial şi unii judecători, dovediţi în acest sens de anchete ale DNA.

'Am spus-o tot timpul şi o spun în continuare din experienţa mea politico-juridică. Cel mai mare rău care s-a făcut vreodată României s-a făcut prin Legea 247/2005, legea Macovei, prin care nu doar că am retrocedat foştilor proprietari, ceea ce până la un punct, sigur nu a făcut nimeni lucrurile astea în ţările ex-comuniste, dar să zicem că până la un punct a fost în regulă. Am retrocedat şcoli, spitale, secţii de Poliţie, şi am retrocedat teren în final cât de vreo două ori teritoriul României, 12 milioane de hectare în plus decât există în România. Din acest motiv, aici fac o paranteză, tocmai iniţiatoarea legii de retrocedare a locuinţelor, a proprietăţilor către foştii proprietari, doamna Macovei, a câştigat o casă a unui fost proprietar', a spus Victor Ponta, la România TV.

Premierul a adăugat că la începutul lui 2013, după câştigarea alegerilor de către USL, primul act normativ pe care şi-a angajat răspunderea Guvernul Ponta 'a fost Legea 165/2013 care a oprit definitiv orice formă de retrocedare'.

'Drepturile litigioase şi proprietăţile au fost impozitate cu 85% şi am încercat să oprim acest fenomen prin care România a fost jefuită. Nu l-am oprit cu totul, pentru că încă există procese în instanţă, încă există decizii ale judecătorilor care trec peste această lege', a mai spus Ponta.

Premierul a susţinut că '10%-15% din cele mai profitabile societăţi, companii naţionale gen Hidrolelectrica, Romgaz şi Transgaz, au trecut pe degeaba la Fondul Proprietatea'.

Întrebat cum vor răspunde cei implicaţi în retrocedările ilegale Ponta a spus: 'Am să vă răspund astfel decât domnul Băsescu care a zis la un moment dat: toţi trebuie să răspundă în faţa legii. Nu, atenţie, toţi cei care încalcă legea trebuie să răspundă'.

Premierul a mai afirmat că numai din ce a văzut că s-a întâmplat în cazul unei localităţi din Arad, Nadeş, în cazul căreia un judecător a dispus retrocedarea, relevă un adevăr şi anume acela că 'multe dintre retrocedările ilegale, cele mai mari şi cele mai cusute cu aţă albă, au fost prin hotărâri judecătoreşti'.

'Au fost hotărâri definitive şi irevocabile, care după aceea se intabulează. Deci, dacă m-aţi întreba, şi v-o spun, ca prim-ministru nu am voie, dar poate ca viitor preşedinte o să am voie în baza rolului preşedintelui de a media între Puterile statului, care e soluţia. Soluţia este ceea ce s-a întâmplat la Arad, acolo unde justiţia, pentru că DNA face parte din sistemul de justiţie, nu, a atacat exact zonele din justiţie, un judecător, cazul de la Nadeş, dar mai sunt multe cazuri asemănătoare care au încurajat şi au retrocedat în mod ilegal. Altfel eu nu pot să vin de la Guvern sau de la Preşedinţie sau de la Parlament. Am venit în 2013 cu legea care a stopat, dar mai departe ceea ce s-a întâmplat în justiţie doar ei pot să facă curăţenie', a explicat Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 ian, 08:22
OffedRabe
action of lasix drugs
lasix for pleural effusion Also, an excess of water will occur when there is an overabundance of water in the interstitial spaces or within the blood vessels hypervolemia

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ