PONTA ne linişteşte: Guvernul NU intenţionează să pună taxă pe centralele de apartament

| 26 aug, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Executivul nu intenţionează să introducă vreo taxă pe centralele de apartament, ci vizează, pe termen mediu şi lung, ca în baza unei strategii, să sprijine modernizarea sistemelor de termoficare în marile oraşe în vederea creşterii eficienţei energetice şi a reducerii costurilor.

'Vreau să vă rog pe toţi să transmiteţi lucrurile pe care le facem, vreau să vă rog să aveţi multă răbdare şi să reacţionaţi, ştiu că e dificil, (...) în fiecare zi mai apare o poveste, mai apare o minciună, mai apare o dezinformare. A venit domnul Dragnea la mine că băgăm taxe pe centralele de apartament. Nu băgăm nicio taxă, pe nicio centrală de apartament sau, nu ştiu, poate bagă postul de televiziune care a anunţat asta', a precizat premierul în cadrul şedinţei de Guvern.

Citeşte şi: O nouă TAXĂ pentru români, din 2016

Ponta a spus că pe acest subiect a făcut o singură afirmaţie, cea referitoare la necesitatea elaborării, împreună cu ministrul Mediului şi ministrul Dezvoltării, a unei strategii pe termen lung privind eficienţa energetică.

'Am spus un singur lucru pe care, împreună cu ministrul Mediului şi cu ministrul Dezvoltării, trebuie să-l gândim ca pe o strategie pe termen lung. Se discută şi la nivelul UE faptul că, sigur, există mai multă eficienţă energetică, costuri mai mici, poluare mai puţină, atunci când nu are fiecare om în oraş centrala lui, ci atunci când avem un sistem performant de termoficare. Aceasta este o chestiune pe care sper să o reuşim pe termen mediu şi lung. Vreau să spun foarte clar că nu intenţionează acest Guvern să pună nicio taxă pe nicio centrală de apartament, dar intenţionează acest Guvern şi următoarele să sprijinim modernizarea sistemelor de termoficare în marile oraşe, acolo unde în continuare se poluează mult, costă multă, acumulăm datorii şi suntem încă la un nivel de eficienţă energetică extrem de scăzut', a mai spus premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ