Boicotarea amnistiei – cum a preluat Iohannis total modelul Băsescu de a face politică

| 26 aug, 2014

Rezbaterea şi votul pentru actele normative, ce urmau să fie luate în discuţie după momentul la care proiectul de lege privind reducerea CAS a fost adoptat, au trebuit să fie amânate pentru sesiunea ordinară.

Lunea care a trecut Senatul s-a întrunit în sesiune extraordinară pentru a da un răspuns la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu de reexaminare a proiectului de lege privind reducerea CAS. Pe ordinea de zi, conducerea Senatului a introdus mai multe proiecte de lege ce necesitau o adoptare cât mai urgentă. Printre acestea se număra şi proiectele Guvernului privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi mamelor.

Sub pretextul că nu li s-a dat dreptul să ia cuvântul, senatorii ACL au părăsit sala de plen a Senatului, motiv pentru care lucrările Camerei Superioare au trebuit să fie suspendate din cauza lipsei cvorumului de şedinţă. Ca urmare, dezbaterea şi votul pentru actele normative, ce urmau să fie luate în discuţie după momentul la care proiectul de lege privind reducerea CAS a fost adoptat, au trebuit să fie amânate pentru sesiunea ordinară. ”Am părăsit sala dintr-un motiv foarte simplu, când am încercat să luăm cuvântul ni s-a refuzat, deşi e împotriva Regulamentului.(...) A fost o revoltă spontană a oamenilor când au văzut o încălcare de Regulament flagrantă pe care o face preşedintele de şedinţă”, a explicat vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu.

După ani de guvernare portocalie în care Traian Băsescu a patronat o serie de măsuri distructive pentru economia naţională şi pentru nivelul de trai a milioane de români, acţiunea senatorilor PNL şi PDL de luni vine să devoaleze modul în care ACL concepe guvernarea. În lipsa unui proiect de ţară propriu, Klaus Iohannis a preluat din mers viziunea cinică a lui Traian Băsescu şi a oamenilor săi relativ la românii aflaţi în nevoie.

Citeşte şi: De ce este corectă măsura de amnistie a pensionarilor

Ieşind din sală senatorii ACL i-au sfidat pe cei 30.000 de români care au fost puşi într-o situaţie limită de către funcţionarii publici care au calculat greşit pensiile şi indemnizaţiile pentru mame. În loc să fie solidari cu necazul acestora şi să pună capăt dramei prin care o trăiesc aceşti oameni, fiind obligaţi să restituie sume de bani ce le depăşesc cu mult veniturile realizate, liberalii şi democrat-liberalii au preferat să le întoarcă spatele.

Gestul senatorilor ACL de a bloca adoptarea proiectelor Guvernului privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi mamelor reprezintă o continuare a modelului pe care Traian Băsescu l-a brevetat în trecut şi care s-a materializat prin girarea tăierii pensiilor şi a salariilor şi apoi prin sabotarea măsurilor menite să refacă nivelul de trai al românilor. Astfel, în loc să facă o opoziţie constructivă, liberalii şi democrat-liberalii au preferat să preia jocul la blocaj practicat de şeful statului.

Concluzia devine astfel cât se poat de clară. În noiembrie românii nu vor vota nu doar viitorul șef al statului, ci vor trebui să facă o alegere fundamentală între modelul contructiv menit să îi ajute pe români, promvat de Victor Ponta şi continuatorii regimului cinic al lui Traian Băsescu, printre care se numără mai nou Iohannis şi ai lui.

Citeşte şi: Amnistie fiscală pensionari. Câţi pensionari vor avea linişte în urma amnistiei fiscale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ