Ponta: Vasile Blaga şi Klaus Iohannis au şterpelit voturile obţinute de USL în alegerile locale din 2012

| 25 aug, 2014

Premierul Victor Ponta a susţinut luni că liderii ACL, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, au 'şterpelit' voturile obţinute de USL în alegerile locale din 2012 şi au 'blocat' activitatea din consiliile judeţene şi locale.

'Este necesar să deblocăm autorităţile locale. În municipiul Bucureşti nu se mai iau decizii în Consiliul General de vreo trei luni. Mi-a spus primarul general că nu reuşeşte să lucreze cu Consiliul General - toată lumea se dă afară, se dă în judecată. La fel se întâmplă în alte judeţe. Mai trebuie să facem un lucru de principiu, de moralitate - toţi preşedinţii de CJ, primarii, consilierii judeţeni şi locali, cel puţin cei ai USL, au candidat în 2012 cu Crin Antonescu şi Victor Ponta lângă ei. Acum s-au trezit, peste noapte, cu Klaus Iohannis şi Vasile Blaga. Probabil că cei mai mulţi dintre ei nu se simt confortabil. (...) Este vina domnilor Blaga şi Iohannis, care au şterpelit voturile obţinute de USL şi au blocat activitatea consiliilor judeţene şi locale', a declarat premierul, luni, la Parlament.

Citeşte şi: Migraţia primarilor – PNL se teme că va plăti preţul trădării votului din 2012

Acesta a explicat că, la acest moment, există programe cu finanţare europeană sau de la buget de stat care însă nu pot fi implementate pentru că 'în consiliile locale şi judeţene s-a bulversat tot şi nu se mai pot asigura majorităţi'.

În opinia sa, aleşii locali ai PNL, care au obţinut mandatul cu sprijinul USL, ar trebui să aibă posibilitatea 'să se raporteze la votul pe care l-au primit în 2012' şi să se renunţe 'la ipocrizia că oamenii care au fost aleşi fiindcă erau cu Crin Antonescu şi Victor Ponta acum trebuie să lucreze cu Blaga şi cu Iohannis'.

'Dacă avem stabilitate până în iunie 2016 în toate autorităţile locale, orice fel de majoritate, dar să avem o stabilitate, va fi în sensul bunei desfăşurări a activităţii autorităţilor locale', a adăugat Ponta.

Citeşte şi: De ce se tem Klaus Iohannis şi ACL de STS?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 aug, 2014
tadeus
Ce
poate sa spuna Pontistul acum este si las
Normal ca Tariceanu este si el implicat.
Dragnea vine acum cu o minciun cum ca nu pot face investitii, dar pina la ruperea USL ce au facut?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ