Udrea, un candidat mai bun ca Iohannis chiar și pentru liberali

| 25 aug, 2014

În ciuda desemnării recente a lui Klaus Iohannis drept candidatul ACL pentru alegerile prezidențiale, tot mai multe voci din interiorul Alianței dau semnale că nu îl susțin pe edilul Sibiului în cursa pentru Cotroceni.

La sfârșitul săptămânii, întreaga organizație a PNL din orașul Baia de Aramă a trecut la PMP și și-a declarat susținerea pentru candidatura Elenei Udrea la alegerile prezidențiale. De altfel, sute de liberali din întreaga țară s-au înscris în partidul condus de fosta blondă de la Cotroceni, urmând ca și alte organizații ale PNL să se alăture partidului prezidențial. “Ştie toată lumea, chiar şi colegii din ACL, că proiectul şi candidatura domnului Iohannis nu prea mobilizează alianţa. Sunt membri şi, mai nou, filiale întregi ale PNL care vin spre PMP pentru că li se pare că proiectul şi candidatura mea au şanse mult mai mari de a fi duse la bun sfârşit”, a declarat Elena Udrea.

Venit după plecarea a peste 30 de parlamentari din PNL pentru a crea un nou partid și a-i susține candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidențiale, gestul liberalilor care au plecat la PMP demonstrează o dată în plus că membrii partidului nu au încredere în Klaus Iohannis. Chiar și fostul președinte liberal a declarat că Iohannis nu l-a convins în postura de candidat şi va vedea dacă îi va acorda sau nu votul. Întrebat de moderatorul unei emisiuni dacă îl va vota sau nu pe Iohannis la alegerile prezidențiale, fostul președinte al PNL a răspuns: ”De vreme ce nu îl cunosc, o să mă uit, o să văd şi o să-l votez sau nu o să-l votez”.

Desigur, putem considera replica fostului președinte al PNL ca pe expresia frustrării personale, însă nu putem ignora semnificația majoră a declarației lui Crin Antonescu în contextul în care vorbim de un fost președinte al PNL.

În plus, pe lângă problemele de susținere pe care le are edilul Sibiului în propriul partid, Klaus Iohannis nu se bucură de prea mult sprijin nici în tabăra democrat-liberală. La scurtă vreme după ce Elena Udrea a fost anunțată drept candidatul PMP în cursa pentru Cotroceni, Emil Boc a declarat că o susține pe fosta consilieră a lui Traian Băsescu la alegerile prezidențiale.

Citeşte şi: Amazoana Udrea, trimisă de cuplul Băsescu-Iohannis să facă circ

Fostul președinte al PDL și-a motivat alegerea declarând că o susține pe Elena Udrea ”pentru că este un adversar redutabil, bătăios şi dur la adresa PSD-ului şi a lui Victor Ponta. O susţin, de asemenea, pentru faptul că nu a ezitat niciodată să apere şi să creadă în proiectul de reformă şi modernizare a statului român pe care l-am demarat împreună cu preşedintele României, Traian Băsescu. Nu în ultimul rând, Elena Udrea a fost unul dintre cei mai performanţi miniştri pe care i-am avut în Guvern şi care a demonstrat eficienţă şi pragmatism".

În ciuda declarațiilor prin care primarul municipiului Cluj-Napoca își arată sprijinul nedisimulat pentru candidatura la alegerile prezidențiale a unei persoane dintr-un alt partid, conducerea PDL nu a sancționat în vreun fel această atitudine. Lipsa de reacție a liderilor democrat-liberali la adresa lui Emil Boc, cumulată cu ”păstrarea” în partid a Monicăi Macovei arată cu claritate că în realtiate conducerea PDL îl sprijină doar de fațadă pe Klaus Iohannis.

Devine astfel cât se poate de clar că Iohannis nu are sprijinul colegilor de partid și de alianță. Or, o candidatură care are o susținere atât de șubredă nu are nicio legitimitate și nu are cum să câștige sprijinul românilor.

Citeşte şi: Udrea – purtatorul de cuvant al lui Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 aug, 2014
Gigi
La Jilava cu parasuta vuittonista si chiormaliul infractor !
Sper ca parasuta vuittonista de Plescoi sa ajunga, pana la urma, impreuna cu mult-iubitul chiormaliu betiv si interlop, acolo unde le este locul: la Jilava, sa imparta aceeasi celula ca sa aiba suficient timp sa se sature unul de altul.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ