Victor Ponta anunţă mai multe vizite externe în perioada următoare

| 25 aug, 2014

Premierul Victor Ponta a anunţat luni că în perioada următoare va efectua mai multe vizite externe, în state precum Republica Moldova, Turcia, China, iar la sfârşitul lunii septembrie va participa la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

 

'Pot să vă anunţ faptul că miercuri voi fi la Chişinău, aşa cum am fost şi anul trecut pentru a sărbătorii alături de prim-ministrul Leancă Ziua Independenţei Republicii Moldova, dar şi pentru a consemna lucrurile concrete pe care România trebuia să le facă demult şi le face în sfârşit pentru Moldova, dincolo de sprijinul politic pentru integrare europeană, pentru dezvoltarea instituţiilor democratice, inaugurăm gazoductul Iaşi-Ungheni, vizităm primele grădiniţe construite cu sprijinul Guvernului României alocat în luna decembrie a anului trecut, inaugurăm serviciul SMURD (...). Avem ocazia cu prim-ministrul Leancă să trecem în revistă toate proiectele comune şi toate zonele în care România poate să ajute în mod concret prin donaţii, prin sprijin financiar dezvoltarea instituţiilor democratice şi păstrarea identităţii româneşti a Republicii Moldova', a spus Ponta, după întâlnirea de lucru de la sediul Ministerului Afacerilor Externe cu miniştrii Apărării, Mircea Duşa, respectiv Afacerilor Externe, Titus Corlăţean.

Şeful Executivului a adăugat că joi va participa la Ankara la ceremonia de inaugurare a noului preşedinte al Turciei. Premierul a arătat că Turcia este principalul partener comercial al României în afara UE şi un partener strategic în trilaterala în cadrul NATO, alături de Polonia.

De asemenea, prim-ministrul a anunţat că săptămâna viitoare va efectua o vizită în China, la invitaţia omologului său chinez.

'Cu ocazia acestei vizite vom discuta în special despre parteneriatul economic, dincolo de relaţiile politice dintre România şi China', a subliniat Victor Ponta.

El a arătat că în perioada 23-25 septembrie va merge la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru a prezenta poziţia României faţă de situaţia politică internaţională. Premierul Victor Ponta a menţionat că în SUA va avea o întâlnire cu reprezentanţii celor mai importante companii din domeniul energiei, obiectivul vizând independenţa energetică a României şi continuarea investiţiilor acestor companii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ