Udrea, Macovei, Cristi Diaconescu – Regele Mihai “un trădător de țară”

| 25 aug, 2014

Cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la evenimentul istoric petrect la 23 august 1944 doar prezidențiabilii Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu, și Klaus Iohannis au vorbit despre rolul salvator pentru țara noastră pe care l-a avut Regele Mihai I când a hotărât întoarcerea armelor împotriva Germaniei.

În semn de apreciere pentru actul comis de Regele Mihai I la 23 august 1944, premierul Victor Ponta a transmis un mesaj elogios la adresa fostului suveran al României. ”Atunci când vorbim despre actul de la 23 august 1944 nu putem ignora rolul jucat de suveranul de atunci al României, Mihai I. Un gest major şi decisiv al unui tânăr de 23 de ani care a înţeles pericolul în care se aflau ţara şi poporul său şi a acţionat curajos şi determinat", a precizat șeful executivului.

De asemenea, cunoscut drept un susținător al monarhiei, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că în urmă cu 70 de ani, Regele Mihai I a reușit să prevină transformarea României în câmp de război, dovedind curaj, determinare și responsabilitate față de destinul țării. “În contextul unor ani extrem de dificili pentru România și pentru întreaga Europă, într-un moment în care geografia așezase țara noastră în mijlocul luptei dintre marile totalitarisme ale secolului XX, cel nazist și cel comunist, Majestatea Sa Regele Mihai I rămâne în istoria noastră un reper al luptei pentru libertate și pentru democrație”, a precizat liderul Partidului Reformator Liberal.

De asemenea, și Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin care îl consideră un adevărat erou pe Regele Mihai pentru actul istoric de la 23 august 1944. Totuși, credibilitatea candidatului ACL este subminată de poziția ambiguă pe care a arătat-o în urmă cu doar câteva săptămâni față de fostul suveran al României, când, întrebat cum apreciază afirmația lui Traian Băsescu conform căreia Regele Mihai și-ar fi trădat țara la 23 august 1944, Klaus Iohannis nu a combătut declarația șefului statului.

Citeşte şi: Inevitabilul s-a produs – Iohannis laudă tăierile de salarii din timpul guvernării Băsescu-Boc

În schimb, Elena Udrea, Monica Macovei și Cristian Diaconescu nu au avut niciun mesaj cu privire la Regele Mihai I sau o poziționare oficială față de evenimentul de la 23 august. Atitudinea celor trei candidați nu este întâmplătoare, aceasta venind în contextul în care Traian Băsescu l-a atacat în tercut extrem de dur pe Regele Mihai, pentru actul de la 23 august, catalogându-l drept ”slugă la ruși”. ”Mulţi spun că abdicarea a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a intereselor naţionale din partea Regelui Mihai. Antonescu este vinovat în istorie pentru pogromul împotriva evreilor, pentru deportarea lor în Transnistria. Uităm că România avea atunci un şef de stat. Antonescu era prim-ministru. Unuia îi dăm averile, pe altul îl facem criminal de război. De ce? Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi?", spunea președintele României, într-o emisiune televizată de postul de televizune B1 TV în 2011.

Prin tăcerea lor, Elena Udrea, Monica Macovei și Cristian Diaconescu cauționează implicit această declarație a lui Traian Băsescu. Pentru a-i face pe plac șefului statului, cei trei candidați ai dreptei arată astfel un profund dispreț față de unul dintre șefii de stat ai României care au contribuit la salvarea țării și a milioane de vieți în cel de-al Doilea Război Mondial.

Citeşte şi: Udrea, un candidat mai bun ca Iohannis chiar și pentru liberali

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ