Udrea – purtatorul de cuvant al lui Iohannis

| 23 aug, 2014

Tabăra băsistă şi-a definitivat strategia de campanie pentru prezidenţiale. Elena Udrea a fost desemnată purtător de cuvânt pentru Klaus Werner Iohannis. Astfel, când neamţul fuge de presă şi electorat, doamna Udrea vorbeşte în locul său. Deci, rolul Elenei Udrea în această campanie nu este de a intra în turul doi, ci acela de a-i oferi sprijin lui Iohannis.

Elena Udrea şi-a anunţat intrarea în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Aceasta a declarat că este singura continuatoare a lui Traian Băsescu şi primul lucru pe care-l va face dacă va ajunge preşedintele României este să dea jos Guvernul Ponta (exact acelaşi lucru l-a susţinut şi Iohannis). De fapt, cu tot cu sprijinul lui Băsescu şansele doamnei cu poşetele scumpe sunt foarte mici şi ştie şi ea acest lucru. Scopul intrării Elenei Udrea în campanie este a fi scutul lui Klaus Iohannis.

Chiar dacă pare un lucru alambicat, schema este foarte simplă. Traian Băsescu vrea să fie la cel mai înalt nivel în politica românească şi după ce-şi termină funcţia, iar pentru a face asta are două variante: câştigă candidatul PMP, Elena Udrea, preşedenţia (lucru imposibil având în vedere datele din sondajele de opinie) ori are o înţelegere cu unul dintre candidaţii de pe partea dreaptă, cu şanse reale de câştig, iar acesta este Klaus Werner Iohannis.

Evident, şi există multe dovezi în acest sens, că există o înţelegere politică între Iohannis şi Băsescu (comunică pe aceeaşi schemă, s-au întâlnit de căteva ori în ultima perioadă, nu se atacă între ei şi au o relaţie de lungă durată). Şeful statului a declarat în câteva rânduri că primarul Sibiului i se pare un candidat bun şi că l-ar vota, iar Iohannis a afirmat că i se pare normal să fie votat de locatarul de la Cotroceni.

Citeşte şi: Iohannis și-a amenintat colegii - atacurile la Băsescu vor fi considerate „crimă de lezmajestate”

Problema lui Iohannis este că nu reuşeşte să se vândă foarte bine: este monoton în comunicare, nu ştie să zâmbească şi nu transmite nicio emoţie. Mai pe înţeles, primarul Sibiului nu pare a fi o persoană vie. De asemenea, mai are un trecut destul de controversat, la care nu vrea să ofere explicaţii (relaţia cu Băsescu, legături cu mafia mobiliară, problema cu adopţiile internaţionale şi traficul de persoane, dosare în justiţie ascunse). Din aceste punct de vedere, neamţul este foarte vulnerabil şi poate pierde multe puncte electorale şi nu-i poate oferi lui Băsescu biletul de reintrare în politca mare.

Aici intervine Elena Udrea. Aceasta vrea să preia cât poate din atacurile la adresa lui Iohannis şi să mascheze relaţia Iohannis-Băsescu, fără ca neamţul să fie nevoit să se pună într-o postură delicată din acest punct de vedere: ori recunoaşte relaţia cu Băsescu, este asociat cu acesta şi pierde nehotărâţii ori se dezice de Băsescu şi pierde electoratul locatarului de la Cotroceni. Cele două variante sunt păguboase şi duc la pierderea de puncte electorale. Cea mai bună soluţie este intrarea în cursă a unui candidat iepure, în persoana Elenei Udrea, care să preia din atacurile la Iohannis, iar neamţul să iasă şi să comunice pe teme pozitive, fără a fi nevoit să ofere explicaţii la subiecte controversate.

Citeşte şi: V-aţi prins? Băsescu a recunoscut miercuri că s-a întâlnit cu Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 aug, 2014
Alex
Elena Udrea
http://cristinamarcus.wordpress.com/2011/06/28/adevarata-biografie-a-elenei-udrea/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ