Ce înseamnă pentru Iohannis un președinte “altfel” - unul care nu dă socoteală

| 23 aug, 2014

Orice cetățean român de bun-simț, dacă ar avea problemele de imagine pe care le are Klaus Werner Iohannis, nici nu și-ar putea imagina să candideze pentru funcția de Președintele României.

Problema nu este că, înainte de alegeri, Iohannis ar fi atacat în legătură cu traficul de copii, afacerile imobiliare și întâlnirile cu Băsescu. Problema este că liderul liberal pare că nu ar vrea să intre în joc, cel mai probabil de teamă că bubele pe care le are ar putea însemna sfârșitul carierei sale politice.

Klaus Werner Iohannis refuză să răspundă la problemele reale. După cum spune şi jurnalistul Ion Cristoiu, Iohannis răspunde la problemele reale ale României prin comunicate. Criticile care i se aduc celui care pretinde că poate schimba felul şi modelul de a fi preşedinte al României ţin în egală măsură de trecutul său tenebros şi de lipsa sa de experienţă dar mai ales de atitudinea sa pasivă la tot ceea ce se petrece în jurul său.

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale a fost acuzat zilele acestea de mai mulți actori politici că ar avea o înțelegere secretă cu președintele Traian Băsescu. După aceea au apărut foarte multe dovezi în presă care au demonstrat că Iohannis a mințit când a negat că s-ar mai fi văzut cu Băsescu din 2008.

Toate aceste bube pe care Iohannis le are indică faptul că ar avea ceva de ascuns – anume o înțelegere secretă cu Băsescu. Iar numeroasele exemple de întâlniri și convorbiri dintre cei doi indică exact această posibilitate.

Să nu uităm că Iohannis a fost fotografiat recent cu mașina la Vila Lac 3, reședința președintelui, s-a văzut și s-a fotografiat cu Traian Băsescu la Sibiu în 2011, la canonizarea lui Andrei Șaguna, a fost decorat în 2011 la Palatul Cotroceni, a declarat în 2010 că a vorbit la telefon cu Băsescu „chestiuni legate de proiecte comune” și, în noiembrie 2009, a spus că a vorbit la telefon cu președintele despre numirea sa în funcția de prim-ministru al României, fiind dispus să stabilească o întâlnire cu acesta.

De ce nu a ieşit Iohannis să spună clar că s-a întâlnit cu preşedinte Băsescu, că are o înţelegere cu acesta sau să infirme aceste zvonuri? De ce nu răspunde în faţa electoratului şi în faţa românilor cu privire la problemele semnalate de presă, nu de adversarii poltici, privind casele dobândite sau privind presupusul trafic de copii în care ar fi fost implicat acesta în anii 90.

EXCLUSIV. Klaus Iohannis a mințit! Iată dovada că s-a întâlnit cu Traian Băsescu după 2008, în 2011

În condițiile în care apar din ce în ce mai multe dovezi privind relația strânsă dintre Klaus Werner Iohannis și Traian Băsescu, în cazul în care candidatul ACL ar câștiga alegerile, exisă șanse mari ca actualul președinte să devină premier, pentru că asta i-a promis șeful PNL. Dar românii vor altceva, diferit de Traian Băsescu sau de un continuator al politicilor acestuia.

Românii aşteaptă un alt model de preşedinte, unul conciliant, poate să unească societatea românească după 10 ani de scandaluri şi ură. Ceea ce nu înţelege Iohannis Werner şi echipa sa este că acest model nu înseamnă un preşedinte care să nu fie combativ. Iohannis este un preşedinte care nu are nimic executiv în el. Nu poate dispune pentru că îi este teamă să îşi asume responsabilitatea şi acest lucru, oricât de mulţi susţinători ai crede că are, îl va împiedica să ajungă la Cotroceni.

Susţinătorii dreptei aşteaptă de la Iohannis soluţii clare, angajamente, o atitudine activă şi mult mai multă pasiune pentru ceea ce spune şi pentru ceea ce promite. Nu trebuie să uităm că electoratul de dreapta, chiar dacă poate părea pragmatic, de fiecare dată a dat României preşedinţi care au promis o schimbare, care au adus ceva nou. Iohannis nu intră în această categorie şi este foarte uşor pentru Dreapta să se îndepărteze de un jucător atât de inactiv, îl pot scoate destul de repede pe banca de rezerve.

Citeşte şi: Și Monica Macovei e iepure pentru Klaus Iohannis. O spune chiar purtătorul de cuvânt al PNL

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ