Dezvăluirile lui Săftoiu despre Băsescu – un nou Watergate?

| 24 aug, 2014

Adriana Săftoiu rupe tăcerea. „Traian Băsescu mereu a mizat pe frica pe care o provoca, invocând public sau în privat câte un secret, câte un element de dosar.”

Ce trebuie să reţinem din editorialul Adrianei Săftoiu? Două lucruri: unu, Traian Băsescu înseamnă Elena Udrea și doi, Băsescu nu se sfiește să folosească dosare împotriva oamenilor care îi stau în cale.

Adriana Săftoiu nu ne spune noutăți, sunt secrete publice pe care într-un fel sau altul fiecare dintre cei care urmăresc fenomenul politic din România le știa. Problema este să Săftoiu ar fi trebuit să spună de mult lucrurile acestea. Ar fi fost o demonstrație de verticalitate să deconspire public strategiile lui Băsescu legate de jurnaliști sau politicieni atunci când și domnia sa ajuta la punerea lor în aplicare.

Mesajele Adrianei Săftoiu trebuie să fie interpretate într-o cheie personală. Deși sunt corecte, cu siguranță restul partidului sau alianței nou formate ACL nu le va prelua. De pildă Klaus Werner Iohannis nu va prelua niciodată un ton critic față de Băsescu.

Citeşte şi: Iohannis, fan Basescu de cel putin 10 ani

Iohannis va spune că Băsescu nu este o miză când de fapt, cu toții știm că motivele pentru care nu îl atacă pe președinte sunt cu totul altele. În primul rând are nevoie de electoratul său și de aparatul său de propagandă mediatică și în al doilea rând nu vrea să riște să-l supere pe cel care îl poate scoate din cursă prin simplul fapt că poate deconspira întâlnirile de taină pe care cei doi le-au avut.

Revenind la declarațiile Adrianei Săftoiu, fosta apropiată a președintelui încearcă, printre rânduri, să strecoare un argument fals. Victor Ponta trebuie să devină președinte pentru ca Elena Udrea să-și ducă la bun sfârșit proiectul politic. Teza este falsă pentru simplul fapt că odată ce Palatul Cotroceni este cucerit de Ponta, Băsescu va reveni în prim planul politicii de opoziție, Udrea trecând bineînțeles pe planul secund. Pentru ca proiectul Udrea, nutrit ani de zile de Băsescu să aibă succes o condiție necesară trebuie îndeplinită: rămânerea la putere a sistemului Băsescu. Condiția nu poate fi îndeplinită dacă Victor Ponta ajunge la Cotroceni, atunci este „game over” pentru Băsescu și ai lui.

Săftoiu recunoaște, din nou un lucru evident, că Băsescu este la controlul unor trusturi de presă, spune aceasta, plătite de grupul familiar lui. Oare pentru cine scriu și vorbesc aceste trusturi? Inclusiv pentru Klaus Werner Iohannis.

Din argumentația doamnei Săftoiu lipsește total elementul Iohannis. Încercările PDL de a-l separa pe Iohannis de Băsescu continuă inclusiv prin vocea Adrianei Săftoiu. Cursa electorală ne va demonstra cel mai probabil că lucrurile nu sau chiar așa cum vor pedeliștii să se vadă.

Adriana Săftoiu ar fi trebuit să fie cinstită încă de la bun început. După ce a câștigat contracte, funcții și palmares în sistemul Băsescu este cam dificil să nu interpretezi ce spune fosta consilieră cu maximă precauţie. Indiferent de atacurile aplicate cu precizie chirurgicală de unii pedelişti sau penelişti la adresa tandemului Udrea – Băsescu un lucru devine din ce în ce mai evident: sistemul Băsescu are foarte multe feţe, Diaconescu, Udrea, Iohannis, Macovei, fiind doar trei dintre acestea.

Citeşte şi: V-aţi prins? Băsescu a recunoscut miercuri că s-a întâlnit cu Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 aug, 2014
grig
mananci cacat badie!!
24 aug, 2014
Vali
Bravos, cucoana!
Se vede ca vrei sa il ajuti pe Ponta sa se instaleze la Cotroceni si mizezi pe o anumita recompensa! Ar trebui sa ai bun simt, discernamant si dorinta de a feri Romania de dezastrul care ar urma cu Ponta presedinte!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ