Gorghiu, răspuns pentru Dragnea: Studiaţi cu mai multă atenţie legislaţia înainte de a vă umple de ridicol!

| 25 aug, 2014

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, precizează că este perfect legal ca un membru al unei organizaţii aparţinând minorităţilor naţionale să facă parte în acelaşi timp şi dintr-un partid politic şi îi sugerează vicepremierului Liviu Dragnea, care i-a reproşat această situaţie liberalului Klaus Iohannis, să studieze mai bine legislaţia.

Gorghiu precizează că, potrivit articolului 8 din Legea nr.14/2003, membrii organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care înscriu candidaţi în alegeri pot face parte şi dintr-un partid politic, având dreptul de a candida în condiţiile legii.

'Domnule Dragnea, studiaţi cu mai multă atenţie legislaţia României înainte de a vă umple de ridicol în mod public!', declară purtătorul de cuvânt al liberalilor, conform unui comunicat de presă.

Citeşte şi: LIVIU DRAGNEA: KLAUS IOHANNIS a migrat de la FDGR la PNL. E singurul caz de bigamie politică

Potrivit Alinei Gorghiu, Liviu Dragnea a făcut o gafă când s-a referit la 'bigamia politică' a lui Klaus Iohannis.

'Este realmente penibil şi jignitor la adresa electoratului ca tocmai Liviu Dragnea să vorbească de calitatea lui Klaus Iohannis de membru PNL, fix dânsul care este un fost membru PD, experienţă care l-a ajutat foarte mult să ajungă în funcţia de secretar general al PSD. Domnule Dragnea, dacă nu făceaţi această gafă, v-aş fi spus în particular, dar aşa mă simt obligată să vă informez public - şi sper să păliţi de ruşine - că este perfect legal să fii membru într-o organizaţie aparţinând minorităţilor naţionale şi în acelaşi timp şi într-un partid politic. Probabil că fără autostrada care să lege Bucureştiul de fieful domnului Dragnea, Alexandria, informaţia circulă mai încet. Se poate explica astfel de ce dânsul nu a aflat, acolo în Teleorman, ce prevede legea partidelor politice în România', afirmă Gorghiu.

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat luni, la Baia Mare, că liderul PNL, Klaus Iohannis, dă dovadă de 'ipocrizie' în privinţa actului normativ care ar permite aleşilor locali să poată opta în două săptămâni pentru partidul în care vor să activeze, în condiţiile în care şi el a fost ales la Primăria Sibiu pe lista Forumului Democrat German şi apoi a migrat la liberali.

'Domnul Iohannis se găseşte şi într-un caz de unică bigamie politică din România: este preşedintele PNL şi este în continuare membru al Forumului Democrat German. De ce este moral pentru Klaus Iohannis să migreze de la organizaţia pe listele căreia a candidat la PNL şi ar fi imoral pentru ceilalţi primari din România să poată să aibă o astfel de opţiune? De ce este posibil pentru domnul Iohannis? De ce are dreptul să facă asta şi n-ar avea dreptul ceilalţi primari? Eu cred că domnul Iohannis mai bine tăcea decât să iasă el cu această acuzaţie!', a spus Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ