Preşedintele PNL Sibiu, declaraţie neaşteptată despre Klaus Iohannis

| 25 aug, 2014

Deputatul Mircea Cazan, lider judeţean al PNL şi copreşedinte al ACL Sibiu, a declarat, luni, că primarul Klaus Iohannis, preşedintele naţional al PNL este în mod legal şi membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), fără a fi bigam politic.

''Asistăm, aproape în fiecare zi, la manifestări disperate din partea reprezentanţilor PSD, de încercare de discreditare a preşedintelui PNL, Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin-Liberale la prezidenţialele din acest an. De data aceasta, domnul Liviu Dragnea îl acuză de bigamie politică pe Klaus Iohannis, în sensul că e preşedintele PNL şi în acelaşi timp a rămas şi membru în Forumul Democrat al Germanilor din România. Eu mă aşteptam la o campanie din partea PSD bazată pe minciună, corupţie şi multe neadevăruri care nu au nimic de a face cu realitatea, dar că reprezentanţii PSD dau dovadă şi de incompetenţă şi de incultură, deja îmi depăşeşte cu mult previziunile'', a spus deputatul liberal, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Acesta precizează că legea prevede că orice membru al FDGR poate fi membru unui partid politic, deci Klaus Iohannis nu încalcă legea.

''Ţin să le aduc la cunoştinţă domnului Dragnea ca Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) este 'o asociaţie a minorităţii germane din România, organizată pe baza etnică, persoana juridică română de drept privat, fără scop patrimonial', adică nu e partid politic. Membrii Forumului au libertatea de a se înscrie în partide politice, sindicate, asociaţii profesionale şi alte organizaţii, pot îndeplini funcţii în cadrul administraţiei publice şi în cadrul organelor guvernamentale, se arată în articolul 13 din Statutul Cadru al FDGR. Reamintesc pesediştilor că din Partidul Naţional Liberal a mai făcut parte şi senatorul Hermann Fabini, în legislatura 2000-2004, şi care a rămas şi membru al FDGR în această perioadă', a afirmat Mircea Cazan.

Deputatul liberal consideră că atacurile nefondate la adresa lui Iohannis 'au drept scop acoperirea scandalurilor legate de emiterea ordonanţei ilegale elaborată de către Liviu Dragnea prin care vrea ca primarii să poată schimba partidul, după ce au fost aleşi'.

'Propunerea vicepremierului Liviu Dragnea de a legaliza migraţia primarilor are ca scop aducerea prin şantaj în PSD a unui număr mare de primari de la alte partide, înainte de campania electorală, pentru a încerca să îi ofere lui Ponta la prezidenţiale câteva voturi în plus, deşi proiectul de act normativ nu poate fi catalogată decât o ticăloşie politică, o încălcare flagrantă a votului cetăţenilor şi o pervertire a voinţei lor politice', a mai afirmat Cazan.

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Baia Mare, că liderul PNL, Klaus Iohannis, dă dovadă de 'ipocrizie' în privinţa actului normativ care ar permite aleşilor locali să poată opta în două săptămâni pentru partidul în care vor să activeze, în condiţiile în care şi el a fost ales la primăria Sibiului pe lista Forumului Democrat German şi apoi a migrat la liberali.

'Ce spune domnul Iohannis mă interesează pentru că îşi doreşte să fie preşedintele României. Sincer, n-am crezut că acest domn are atâta ipocrizie încât să acuze un proiect de act normativ care ar da posibilitatea aleşilor locali să facă exact ce a făcut dumnealui. Domnul Iohannis a candidat în 2012 pentru primăria Sibiului pe lista Forumului Democrat German şi a migrat la PNL. Dincolo de asta, domnul Iohannis se găseşte şi într-un caz de unică bigamie politică din România: este preşedintele PNL şi este în continuare membru al Forumului Democrat German. De ce este moral pentru Klaus Ihonnis să migreze de la organizaţia pe listele căruia a candidat la PNL şi ar fi imoral pentru ceilalţi primari din România să poată să aibă o astfel de opţiune? De ce este posibil pentru domnul Iohannis? De ce are dreptul să facă asta şi n-ar avea dreptul ceilalţi primari? Eu cred că domnul Iohannis mai bine tăcea decât să iasă el cu această acuzaţie!', a spus Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ