Klaus Iohannis anunţă că dă jos Guvernul după prezidenţiale, lucru posibil doar cu migraţie

| 25 aug, 2014

ACL a anunţat ieri, prin intermediul liderului liberal, Klaus Iohannis, că dezavuează intenţia executivului de a adopta o ordonanţă de urgenţă care să le permită primarilor să îşi aleagă partidul din care să facă parte.

Mai exact, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, a postat pe Facebook un comentariu în care anunţă că adoptarea ordonanţei în cauză ar fi o „eroare mare” prin care se aprobă „migraţia politică” a primarilor. "Ar fi o eroare mare de tot dacă Guvernul Ponta ar da ordonanța prin care s-ar aproba migrația politică a primarilor, la fel ca și legea amnistiei și a grațierii pe care și-o doresc foarte mulți din PSD. Eu sunt total împotriva unei astfel de înlesniri. Trebuie să terminăm odată cu migrația politică, trebuie să facem politică pentru România, pentru români, pentru economie, și nu de dragul grupurilor de interese oculte din interiorul partidelor'', a afirmat Klaus Iohannis.

Teama lui Klaus Iohannis nu este justificată din moment ce ordonanţa în discuţie este menită să clarifice situaţia actuală, generată de faptul că foarte mulţi dintre aleşii locali susţin în realitate alte partide decât cele pe lista cărora au fost votaţi. În ultimul an au avut loc schimbări majore pe scena politică naţională ce s-au materializat prin constituirea ACL şi apariţia unor noi partide cum ar fi PMP şi PLR. Toate aceste schimbări au condus la tulburarea scenei politice şi au creat blocaje administrative la nivel local şi judeţean, care trebuie eliminate pentru a nu afecta buna desfăşurare a guvernărilor locale.

Pe de altă parte, poziţia ACL este ipocrită din moment ce Klaus Iohannis a anunţat că doreşte constituirea unei noi majorităţi parlamentare şi numirea unui nou cabinet, în cazul în care va ajunge preşedinte al României. Este bine cunoscut că în acest moment partidele din opoziţie nu au suficienţi parlamentari pentru a forma o majoritate care să demită guvernul Ponta. Astfel, pentru ca Iohannis să îşi vadă visul împlinit de a nu fi nevoit să coabiteze cu actualul premier, ACL va trebui să apeleze la parlamentarii altor formaţiuni politice pentru a demite actualul cabinet şi a numi un nou executiv.

Privite din această perspectivă declaraţiile lui Klaus Iohannis nu face decât să expună standardele duble cu care lucrează candidatul ACL. Pe de o parte susţine că nu este de acord ca primarii şi ceilalţi aleşi locali să îşi aleagă partidul din care doresc să facă parte, chipurile pentru că astfel s-ar încuraja migraţia politică. Pe de altă parte, liderul liberal nu are însă nici o problemă să anunţe că va apela la un asemenea procedeu pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare. Prin poziţiile adoptate de preşedintele PNL putem observa pe zi ce trece o asemănare a acestuia din ce în ce mai mare cu actualul şef al statului, care întotdeauna a pus înainte interesul personal în dauna celui public.

Tag-uri: ACL, Klaus Iohannis, PLR, PMP
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ