Klaus Iohannis seamănă cu Traian Băsescu – una spune şi face pe dos

| 22 aug, 2014

Klaus Iohannis candidat. Klaus Iohannis nu mai este credibil în afirmaţiile pe care le face din moment ce scurtul său parcurs în politica mare este deja presărat cu dovezi de inconsecvenţă crasă şi chiar de minciună.

Klaus Iohannis preşedinte. Klaus Iohannis a negat existenţa unei înţelegeri secrete cu Traian Băsescu privind desemnarea acestuia drept premier, în cazul în care câştigă alegerile prezidenţiale. „Dacă voi fi ales preşedinte, domnul Traian Băsescu nu are nicio şansă să îl desemnez prim-ministru, cum nu este absolut niciun fel de şansă să-l numesc pe domnul Liviu Dragnea premier”, a declarat preşedintele PNL.

Problema este că Iohannis nu mai este credibil în afirmaţiile pe care le face din moment ce scurtul său parcurs în politica mare este deja presărat cu dovezi de inconsecvenţă crasă şi chiar de minciună. Să ne aducem aminte în acest sens pirueta la 180 de grade pe care Klaus Iohannis a făcut-o în relaţia cu Crin Antonescu. Klaus Iohannis a profitat de bunăvoinţa fostului lider al PNL, care l-a adus în partid şi l-a înscăunat prim-vicepreşedinte. Bazându-se pe sprijinul neamţului, Crin Antonescu şi-a anunţat demisia din fruntea PNL în cazul în care la alegerile europarlamentare nu va obţine numărul de voturi propuse. Ceea ce s-a şi întâmplat, Crin Antonescu fiind nevoit să îşi depună demisia. În loc să fie solidar, Klaus Iohannis a preluat conducerea interimară a PNL şi ulterior a dobândit funcţia de preşedinte al partidului.

Pe vremea când Crin Antonescu avea puterea în PNL, Klaus Iohannis avea o poziţie mai degrabă umilă, declarând că este pregătit să fie premier, însă nu şi preşedinte. Însă, odată ce s-a aflat într-o poziţie de forţă, edilul Sibiului s-a considerat brusc potrivit pentru o candidatură la alegerile prezidenţiale şi nu a avut nicio ezitare în a-i confisca lui Crin Antonescu şi acest ultim premiu de consolare.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PREŞEDINTE: Sunt sigur că voi câştiga

O altă dovadă a faptului că liderul lideral una zice şi alta face este reprezentată de relaţia cu şeful statului şi PMP. Klaus Iohannis a declarat încă de la numirea la conducerea interimară a PNL că nu va colabora cu formaţiunea de buzunar a preşedintelui şi că unificarea dreptei se va face fără Traian Băsescu. „Nu vom face alianţă cu PMP. Nu ne interesează, noi facem unificarea dreptei, fiindcă aşa dorim noi, din Partidul Naţional Liberal şi Partidul Democrat Liberal. Această unificare a dreptei nu se face, în niciun caz, pentru Băsescu, nu se face împotriva lui Băsescu, se face pur şi simplu fără Băsescu", declara Klaus Iohannis în luna iunie. Cu toate acestea, în ultimul timp se poate observa o congruenţă a mesajelor dintre liderul liberal şi preşedintele Traian Băsescu. De fiecare dată când şeful statului critică guvernul, candidatul ACL vine şi susţine afirmaţiile lui Traian Băsescu. În acelaşi timp, între edilul Sibiului şi şeful statului există un non-combat evident. Mai mult, liderul de la Cotroceni a declarat în multiple rânduri că la  alegerile prezidenţiale din această toamnă îl va vota pe Klaus Iohannis, dacă acesta va intra în turul al doilea.

În sfârşit, elementul care îi subminează cel mai grav credibilitatea lui Klaus Iohannis este modul în care a minţit o ţară întreagă cu privire la întâlnirile pe care le-a avut cu Traian Băsescu din 2008 încoace. Or, în mod evident, opinia publică nu poate lua de bune declaraţiile unui candidat care are poziţii atât de inconsecvente şi care încearcă să înşele fără scrupule. Cel mult îl putem credita pe Iohannis cu intenția de a face exact pe dos decât promite, adică, îl va desemna pe Traian Băsescu premier dacă va ajunge preşedinte.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale 2014. TRAIAN BĂSESCU a recunoscut, printre rânduri, înţelegerea cu KLAUS IOHANNIS

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 aug, 2014
Obs
Frica
Va este frica mercenarilor"? V-a dat ordin Ghita si cu Ponta sa-l atacati pe Iohannis? Aveti 3 articole scrise azi. Mai aveti putin si vine scadenta.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ