Elena Udrea – candidat iepure pentru Klaus Iohannis

| 22 aug, 2014

Aşa cum Cristian Diaconescu nu a fost decât un paravan pentru Elena Udrea, s-ar părea că preşedintele PMP a preluat acum ştafeta, urmând ca începând de acum să servească interesul candidatului ACL, Klaus Iohannis, care nu întâmplător se află în relaţii mai mult decât cordiale cu preşedintele Traian Băsescu.

E oficial! După ce a fost desemnată candidat la preşedinţie din partea PMP, Elena Udrea a primit miercuri şi blagoslovirea preşedintelui României. Mai mult, Traian Băsescu a ieşit public într-o emisiune televizată pentru a-şi argumenta opţiunea făcută, după ce acesta semnase în prealabil pentru candidatura lui Cristian Diaconescu. În ciuda afirmaţiilor de susţinere pentru şefa Mişcării Populare, anumite nuanţe din discursul preşedintelui conduc însă către o posibilă integelere în trei. Actorii principali? Băsescu, Udrea şi... Klaus Iohannis.

Aşa cum Diaconescu nu a fost decât un paravan pentru Elena Udrea, s-ar părea că preşedintele PMP a preluat acum ştafeta, urmând ca începând de acum să servească interesul candidatului ACL, Klaus Iohannis, care nu întâmplător se află în relaţii mai mult decât cordiale cu preşedintele Băsescu.

Căci s-a putut observa cu ochiul liber în timpul emisiunii faptul că Băsescu l-a menajat în discursul său pe Iohannis, în condiţiile în care şeful statului a fost visceral atât la adresa Puterii, cât şi faţă de cei din Opoziţie (excluzând din ecuaţie, bineînţeles, Partidul Mişcarea Populară). Dincolo de lipsa oricărui atac notabil la adresa edilului Sibiului, Băsescu a lăsat chiar să se înţeleagă că Iohannis va intra în turul II în detrimentul Elenei Udrea. De altfel, întrebat dacă Udrea are forţa de a intră în turul secund, Băsescu a răspuns evaziv.

“Nu mă puneţi să fac evaluări, ce ştiu sigur e că e un om foarte hotărât”, a răspuns destul de ezitant preşedintele.

Iar suspiciunile trezite de anumite afirmaţii făcute de preşedinte au prins contur atunci când Elena Udrea a ieşit joi într-o conferinţă de presă.

Ultima apariţie a preşedintelui PMP a arătat încă o dată faptul că atât Udrea, cât şi Iohannis par să aibă aceleaşi teme de atac. Amândoi au declarat că vor să dea jos Guvernul după alegerile prezidenţiale, ceea ce ar presupune o guvernare ulterioară PMP-ACL, căci altfel nu s-ar putea. Atât Elena Udrea, cât şi Klaus Iohannis au contestat OUG privind modificarea Legii alegerilor prezidenţiale. Motivul? PMP, fiind partid care nu a participat la alegeri, nu ar putea avea reprezentanţi în Birourile Electorale.

Totodată, ambii au preluat discursul preşedintelui Băsescu, contestând modificările aduse Legii Educaţiei şi opinând că reducerea CAS ar fi nesustenabilă.

Astfel, printr-un discurs identic de campanie cu cel al candidatului ACL, Elena Udrea acţionează sub masca candidaturii drept un perfect purtător de cuvânt pentru un Klaus Iohannis extrem de scump la vorbe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ