Și Monica Macovei e iepure pentru Klaus Iohannis. O spune chiar purtătorul de cuvânt al PNL

| 22 aug, 2014

Alina Gorghiu s-a grăbit să îl contrazică pe colegul său de partid Mircea Dolha, care ceruse, joi, excluderea Monicăi Macovei din PDL pentru decizia de a participa în alegeri ca independent, în detrimentul candidatului comun Klaus Iohannis. Reacția extrem de îngăduitoare a alianței la candidatura europarlamentarului ascunde înțelegerea dintre ACL și Monica Macovei.

Monica Macovei candidat. Solicitarea deputatului PNL Mircea Dolha ca democrat-liberalii să ia măsurile prevăzute în propriul statut în privința candidaturii independente a Monicăi Macovei nu reprezintă punctul de vedere oficial al Partidului Național Liberal.

Mircea Dolha le ceruse colegilor din PDL “să dea dovadă de corectitudine și de respect pentru propriul statut, respect față de PNL, dar și pentru cetățenii cărora le cerem votul pentru candidatul comun la alegerile prezidențiale: Klaus Iohannis”.

Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al liberalilor, a răspuns că Dolha nu a făcut altceva decât să exprime un punct de vedere personal în această privință: „Este opinia personală a domnului Dolha și nu a partidului. Am convingerea că cei din PDL vor avea înțelepciunea să trateze acest subiect așa cum se poate”.

Liberalii nu au nicio problemă cu faptul că Monica Macovei a ales să nu îl susțină oficial pe Klaus Iohannis în alegerile din toamnă, în timp ce propriul partid al europarlamentarului nu a emis nicio pretenție față de insubordonarea acesteia.

Citeşte şi: Monica Macovei amenință să devină un candidat-problemă pentru dreapta

Lipsa de reacție a alianței trădează interesul lui Iohannis și al ACL de a pune mâna pe votanții acesteia în turul al doilea. PDL și PNL nu ar avea nimic de câștigat din scindarea electoratului propriu în turul I al alegerilor, decât în ipoteza unei înțelegeri neoficiale prin care Macovei să își direcționeze alegătorii în turul II înspre Iohannis.

Candidații-iepure îi vor crește șansele lui Iohannis în turul II al alegerilor, dar mai aceștia mai au și rolul de a accentua ambiguitatea pentru electoratul de dreapta, simulând diferențe și diferende între candidații lui Traian Băsescu.

Președintele a numit-o pe Elena Udrea candidatul pe care îl susține oficial, de Monica Macovei s-a dezis în câteva rânduri, iar pe Klaus Iohannis doar îl dojenește părintește, deși este evident că toți cei trei se revendică de la Băsescu și toți îi fac jocurile acestuia. Atât Elena Udrea, cât și Macovei vor facel apel către alegătorii proprii să îl voteze pe Iohannis după primul tur și este de așteptat ca toți aceștia să îl atace concertat pe candidatul PSD, cu trei guri de tun diferite.

Citeşte şi: SONDAJ: Iohannis, mai periculos pentru Ponta în turul 2 decât Antonescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ