Monica Macovei: Primarii au devenit o masă de manevră pentru partidele politice

| 26 aug, 2014

Europarlamentarul Monica Macovei cere Guvernului să nu promoveze ordonanţa de urgenţă prin care s-ar legifera migraţia politică şi 'şantajul la care sunt supuşi primarii de către toate partidele politice aflate la un moment dat la putere'.

"De ani de zile, partidele politice îşi fură unele altora primarii. Toată clasa politică este la fel şi toţi fac la fel când sunt la putere. Vor să ia primari din alte părţi. Şi asta trebuie să se oprească, pentru că primarii sunt aleşi ca să lucreze pentru comunităţi. De ce sunt şantajabili primarii? Pentru că nu au bani şi sunt obligaţi să stea cu mâna întinsă la Guvern şi la baronii judeţeni", a afirmat marţi Monica Macovei.

Monica Macovei consideră că 'primarii au devenit o masă de manevră pentru partidele politice'.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Ordonaţa privind apartenenţa politică a aleşilor locali ar fi un ATAC la sistemul politic

'Primarii au primit sarcini, competenţe, dar nu au bani, sunt masă de manevră pentru partidele politice. Iar votul oamenilor este viciat, pentru că sunt împinşi să voteze cu partidul X, pentru că altfel primarul şi comunităţile nu primesc bani de la 'centru'', a explicat Monica Macovei, candidat independent la preşedinţie.

Europarlamentarul susţine că există soluţii pentru a depăşi situaţia şi a pune capăt 'şantajului' la care sunt supuşi aleşii locali.

'Dacă facem o descentralizare reală, iar primăriile gestionează banii comunităţilor, primarii nu vor mai trebui să se umilească în faţa politicienilor de la centru', a adăugat Monica Macovei.

Monica Macovei susţine că iniţiativa PSD este un alt atac la funcţionarea statului de drept, după modelul 'marţea neagră', pentru că 'PSD vrea să controleze întreaga ţară'.

Citeşte şi: Migraţia primarilor – PNL se teme că va plăti preţul trădării votului din 2012

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ