Liberalul Mircea Dolha CERE excluderea Monicăi Macovei din PDL

| 21 aug, 2014

MONICA MACOVEI CANDIDAT. Deputatul liberal Mircea Dolha consideră că fiecare candidat la alegerile prezidenţiale ar trebui să joace corect şi solicită conducerii PDL excluderea Monicăi Macovei din partid.

MONICA MACOVEI CANDIDAT. 'Am remarcat că, în afara unor declaraţii formale prin presă, PDL şi conducerea sa nu au propus nicio sancţiune pentru doamna Monica Macovei, cea care încalcă statutul partidului din care face parte. În prezent, doamna Macovei se află în plină campanie de strângere de semnături pentru propria candidatură la alegerile prezidenţiale, în ciuda faptului că partidul din care face parte şi-a desemnat deja candidatul oficial în persoana domnului Klaus Iohannis. Doamna europarlamentar s-a autoproclamat independentă şi candidează ca atare, încălcând, cu bună ştiinţă, articolul 20, alin. 2, litera c, al Statutului PDL, potrivit căruia, într-o astfel de situaţie, conducerea organizaţiei de care aparţine doamna Macovei are obligaţia de a propune Biroului Politic Judeţean aferent radierea de drept a doamnei Macovei ca membru PDL', motivează Dolha solicitarea sa într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

El susţine că Monica Macovei nu a dat dovadă de fairplay când, deşi a anunţat că va candida la alegerile din toamnă, nu şi-a dat demisia din PDL.

Deputatul PNL apreciază că, în acest context, se creează confuzie în rândul cetăţenilor cărora ACL le cere votul.

'PDL, partenerul PNL în ACL, este, în prezent, un partid care se prezintă în faţa alegătorilor cu doi candidaţi, întrucât, în opinia mea, cetăţenii nu o pot percepe pe doamna Macovei ca fiind candidat independent la Bucureşti şi europarlamentar PDL la Bruxelles. Mai mult, circulă zvonuri care se înteţesc, cum că PDL agreează 'piesa de rezervă' în cazul unui 'accident de parcurs' al candidatului ACL - domnul Klaus Iohannis. În concluzie, având în vedere că doamna Macovei nu arată spirit de fairplay în această cursă electorală, în calitate de membru PNL şi implicit al Alianţei Creştin Liberale cred sincer că este de datoria PDL să dea dovadă de corectitudine şi de respect pentru propriul statut, respect faţă de PNL, dar şi pentru cetăţenii cărora le cerem votul pentru candidatul comun la alegerile prezidenţiale: Klaus Iohannis', conchide liberalul Mircea Dolha.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ