Monica Macovei se află în criză de identitate, se compară cu Nelson Mandela

| 19 aug, 2014

Monica Macovei preşedinte. Declarația Monicăi Macovei, prin care își compară destinul politic cu acela al lui Nelson Mandela, aduce o atingere gravă la memoria unei personalități ce a luptat împotriva rasismului instituționalizat, a sărăciei și a inegalității sociale.

Monica Macovei preşedinte. Aceste principii politice pentru care Nelson Mandela a luptat cu tărie nu au fost niciodată respectate sau susținute de către candidatul la prezidențiale, Monica Macovei.

Monica Macovei candidat. Eurodeputatul PDL a reprezentat de-a lungul carierei sale politice portretul perfect al justiției nedrepte. Pe vremea când a fost ministrul Justiției, Macovei a negat cu vehemență orice implicare în procesul de revendicare a unui imobil din centrul Bucureștiului, câștigat de părinții ei în dauna foștilor proprietari. Iar această negare a Monicăi Macovei s-a făcut prin respingerea suspiciunilor care au planat asupra soluției date la Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul părinților săi. Mai mult, aceasta a refuzat să facă orice alte aprecieri cu privire la modul în care s-a plimbat dosarul de la un complet la altul.

Citeşte şi: Monica Macovei amenință să devină un candidat-problemă pentru dreapta

Desigur, lecția înșelăciunii și ascunderea unor fapte ce pot avea iz penal a fost învățată de la profesorul Traian Băsescu. Dosarul Mircea Băsescu – Bercea Mondial este cel mai evident, în contextul în care fratele Președintelui a atentat la independenţa Justiției pentru oferirea unor beneficii clanurilor interlope din țară.

Astfel, mărturisirea candidatului independent la alegerile prezidențiale din toamnă, Monica Macovei, că se aseamănă cu fostul președinte sud-african Nelson Mandela ridiculizează scena politică, întrucât în istoria politicianului nu este trecut faptul că ar fi fost procuror în sistemul Apartheid.

Eurodeputatul PDL a fost întotdeauna punctul de referință al represiunii din timpul regimului comunist și un om de încredere al securității băsiste. 23 de ani mai târziu „Flacăra democrației” a fost cu tărie apărată de către Macovei atunci când președintele Băsescu a fost suspendat de 7,4 milioane de români. Noi nu ne aducem aminte ca Nelson Mandela să fi fost vreodată împotriva poporului pe care cu cinste l-a reprezentat.

Auto-comparația Monicăi Macovei cu Nelson Mandela, om politic ce a suferit 25 de ani în închisorile unui regim totalitar, frizează ridicolul. Diferența fundamentală între Macovei și Mandela este că cel din urmă a făcut închisoare politică în timp ce Macovei s-a ocupat exact cu închiderea deținuților politici în neagra perioadă a regimului ceaușist. În timp ce Mandela a luptat pentru libertate, Macovei a răpit libertatea oamenilor nevinovați.

Citeşte şi: Monica Macovei: O să plec din funcţia de europarlamentar când o să devin preşedinte

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 aug, 2014
jan yukos
macacavei
domna mandela securista,criminala dela revolutie sa faca puscarie 27 de ani pe urma sa se conpare cu mandela,excoca turnatoare la bruxel de mincuni,mafia dna infintata de ia cu care fura bine basescu,udrea,kövesi,stanciu,pdl,pmp,toti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ