Cătălin Predoiu, specialist în candidaturi ratate, știe sigur că Monica Macovei nu va intra în turul II

| 15 aug, 2014

Cătălin Predoiu premier. Nu cu mult timp în urmă, Cătălin Predoiu însuși era pe poziții similare cu Monica Macovei, doar că nu și-a sfidat partidul anunțându-și campania de unul singur.

Cătălin Predoiu a zis un adevăr cu câteva zile în urmă, despre Monica Macovei. Dând la o parte cuvintele alese și exprimarea alambicată, de natură să-i ridice cota de self-esteem fostului tehnocrat care a fost haină de vreme rea în prea multe guvernări diferite, vicepreședintele PDL a descris-o pe Monica Macovei ca una din acelea persoane care consideră că regulile sunt mereu pentru alții. PDL ar fi îndreptățit deci să o dea la rațe pe cea care s-a apucat să-și croșeteze campanie independentă și în răspărul deciziilor partidului.

Citeşte şi: Gura păcătosului Predoiu… Hienele din PDL-PNL şi-au împărţit deja ciolanul

Monica macovei preşedinte. Mai aproape de zilele noastre, Cătălin Predoiu a revenit asupra subiectului și, cât se poate de categoric, a afirmat că Monica Macovei nu intră în turul 2. Pentru cineva care nu intră nici măcar în turul 1, o performanță care i-a reușit până şi lui Remus Cernea, vicepreședintele Predoiu este foarte curajos. Dă în Macovei cu fiecare ocazie pe care o are. Cum în ultima vreme dă cam des, am devenit circumspecți. Nu cu mult timp în urmă chiar el însuși era pe poziții similare cu Macovei, doar că nu și-a sfidat partidul anunțându-și campania de unul singur. De ce-i trage atunci clopotele disciplinei Monicăi Macovei? Dacă rememorăm momentul în care Blaga a căzut la pace cu candidatura lui Iohannis, ne vom aminti desigur și că lui Cătălin Predoiu i s-a oferit satisfacție, de complezență, cu o iluzorie poziție de premier. Spunem că e iluzorie din cel puțin două puncte de vedere: în primul rând că, pentru a oferi așa ceva, ar trebui să și câștigi niște alegeri, altele decât cele prezidențiale. Până și Băsescu a fost categoric când a spus că și în eventualitatea în care nu ajunge președinte, nimeni nu-i poate lua postul lui Victor Ponta. În al doilea rând promisiunea este fantasmagorică pentru că Predoiu e prea naiv, adică exact genul de personaj căruia azi îi promiți că va fi președinte, mâine că va fi premier și tot așa. Bietul Predoiu, la o adică s-ar mulțumi și cu un mizilic de șefie a Senatului, numai să se îndure să i-o și dea cineva...

Citeşte şi: Monica Macovei: O să plec din funcţia de europarlamentar când o să devin preşedinte

Cătălin Predoiu premier. Dar cum devine treaba cu Macovei, în acest discurs? Avem așa o bănuială, că la momentul marii fraiereli, când Blaga și Iohannis l-au convins pe Predoiu că are ambiții mai mari decât poate duce, cei doi lideri ai ACL au avut fantezia să-i dea și o temă pentru acasă, să pară zăhărelul cu șefia viitorului guvern mai credibil. Deci lasă tu, Cătăline, pacostea aia de candidatură în seama noastră, că nu-i de tine și ți-om da ceva mai potrivit. Iar dacă o vezi pe insistenta de Macovei, fii tu atât de bun și dă-i un brânci pe scări... și nu uita s-o întrebi și din partea noastră de ce se grăbește...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ