Băsescu: Ponta, Iohannis şi Blaga, la fel de mincinoşi; vor să obţină avantaje electorale pe tema CAS

| 14 aug, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că atât premierul Victor Ponta, cât şi preşedinţii PNL şi PDL, Klaus Iohannis şi, respectiv, Vasile Blaga, sunt la fel de mincinoşi şi iresponsabili, şeful statului susţinând că social-democraţii, liberalii şi democrat-liberalii îi mint pe români pe tema reducerii CAS pentru a obţine avantaje în campania electorală.

'Eu le-aş spune la toţi, la un loc, USL pentru că asta sunt. Ponta cu liberalii şi PDL sunt USL, pentru că liberalii fiind majoritari, au şi candidatul la prezidenţiale, fac politica pe care au făcut-o alături de PSD, demagogie şi minciună - vor să obţină avantaje în campania electorală pe tema CAS, în condiţiile în care România nu poate să facă acest lucru, nu avem resurse', a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni. 

El a criticat şi Alianţa Creştin Liberală pentru că a cerut convocarea Parlamentului pentru dezbaterea legii privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale.

'Consider că, în mod egal, liderii marilor formaţiuni politice de la putere şi de la opoziţie sunt la fel de iresponsabili şi mincinoşi, fie că vorbim de Ponta, fie că vorbim de Iohannis, fie că vorbim de Blaga. Clamează reducerea CAS şi vor băga ţara în criză. Dacă mizează că dând un vot în Parlament, pentru a doua oară, o să tergiverseze legea, vreau să vă spun că este foarte puţin probabil să o pot face, pentru că eu n-am întors-o pe motive constituţionale. Nu există în conţinutul ei formulări care să vizeze atacuri la Constituţie, ci întoarcerea legii în Parlament am făcut-o pe oportunitate şi pe realitatea resurselor financiare pe care le are bugetul. Îi avertizez să nu se joace cu ţara de dragul minciunii electorale. Nu toate minciunile din campanie sunt acceptabile. Cele prin care prăbuşeşti ţara, o bagi în criză sunt inacceptabile. Altfel, pot să mintă şi depinde cât îi suportă populaţia', a adăugat preşedintele Băsescu, subliniind că România se află în recesiune.

Şeful statului a spus că şi el îşi doreşte reducerea CAS, dacă există această posibilitate, însă a arătat că rectificarea bugetară dovedeşte că nu sunt resurse pentru scăderea acestei taxe nici în acest an.

'Rectificarea făcută de Guvernul Ponta a fost o rectificare negativă, chiar dacă el, învăţat de consilieri, de oamenii de PR, a spus poporului că a făcut o rectificare pozitivă. Ea este negativă, pentru că au ascuns cifrele şi au făcut nişte desene - rectificarea bugetară este un desen, şi nu o realitate economică, un desen fantezist, şi nu putea să fie o rectificare pozitivă, atât timp cât veniturile din impozitul pe salarii s-au realizat pe primele şase luni doar în proporţie de 96,4%, ceea ce înseamnă un minus la bugetul de stat de 26 de milioane', a mai spus Băsescu.

El a indicat faptul că reducerea CAS accelerează intrarea în criză, prin accentuarea masivă a deficitului fondului de pensii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ