ACL: Scăderea CAS poate echilibra economia

| 15 aug, 2014

Reducerea CAS. Scăderea contribuţiilor de asigurări sociale la angajator este o măsură care poate echilibra economia românească, susţin reprezentanţii Alianţei Creştin-Liberale.

Reducerea CAS. 'Faptul că Victor Ponta nu are la această oră soluţii de compensare a acestei scăderi în colectare nu absolvă Guvernul de responsabilitatea de a găsi surse de finanţare pentru a sprijini o măsură economică benefică pentru economia românească. Este datoria guvernării să găsească soluţii pentru o mai bună gestiune a colectării veniturilor la bugetul de stat, după cum este datoria puterii aflată la guvernare de a reduce, prin organismele de reglementare şi control, evaziunea fiscală. Reamintim faptul că, în guvernarea Ponta, evaziunea a atins cote record în ultimii 10 ani', se arată într-un comunicat remis vineri de Departamentul de comunicare al ACL.

Citeşte şi: Reducerea CAS şi răzgândacii liberali


Aceştia îi reproşează preşedintelui Traian Băsescu faptul că, în declaraţiile de joi seară, a acuzat partidele de comportament electoral, în timp ce el însuşi 'îşi păstoreşte propriul partid în alegeri şi exprimă public opţiuni de vot'.

'Domnul preşedinte Băsescu atacă opoziţia pentru că propune o măsură care are drept principiu călăuzitor relaxarea fiscală, scăderea poverii fiscale a mediului privat din România. Atât PNL, cât şi PDL, astăzi membri ai aceleiaşi alianţe, au avut în propriile programe de guvernare măsura scăderii CAS. Preşedintele acuză, deci, consecvenţa în a propune României măsuri echivalente cotei unice care au produs efecte benefice în economia românească', se mai arată în comunicat.

Eliminarea taxelor. Reprezentanţii ACL consideră că şi eliminarea taxelor suplimentare poate relansa economia - taxa pe stâlp, acciza la combustibili, etc.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Sperăm să reuşim anul acesta reducerea CAS

'Atât PNL, cât şi PDL au militat activ pentru eliminarea lor, în timp ce preşedintele Băsescu susţinea, cu numai câteva luni în urmă, că taxa pe stâlp este bună. Principiile economice fundamentale ale dreptei au fost întotdeauna relaxarea fiscală şi stimularea economică pentru o mai bună colectare. CAS realizează exact această relaxare. Chiar şi domnul preşedinte admite că suprataxarea a frânat economia României. Fiind, însă, implicat într-o competiţie electorală la care participă prin candidaţii partidului său, PMP, preşedintele probabil că a uitat. Este o dovadă de şi mai mare mare ipocrizie să ataci singurul front rămas în calea PSD şi să-l acuzi de populism electoral', precizează ACL în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ