Alianţa Creştin Liberală scârţâie în teritoriu

| 18 aug, 2014

Alianţa Creştin Liberală. Alianța electorală făcută pe genunchi de PNL și PDL începe să se deșire din județe. În Cluj, șeful PNL Marius Nicoară a ripostat dur, săptămâna trecută, față de încercările lui Alin Tișe, senator PDL, de a prelua rolul de ‘vioara întâi’ în alianță la nivelul județului și a amenințat că ar putea reîncepe negocierile cu PSD.

Alianţa Creştin Liberală. În ciuda concesiilor repetate făcute PDL-iștilor de către liberalii clujeni, Marius Nicoară susține că partidul său ocupă o poziție din ce în ce mai defavorizată în cadrul alianței. PDL Cluj, prin noul lider de facto Alin Tișe, acaparează tot mai mult teritoriu în ce privește funcțiile de conducere de la nivelul județului, iar membrii PNL Cluj nu mai par acum dispuși să se lase marginalizați în continuare.

“Noi le-am pus deja omul la Drumuri, Seplecan i-a luat apărarea lui Tișe la faza cu Corpul de Control, am arătat deschidere în relația cu Emil Boc pe tema gropii de gunoi... Păi? Nici noi nu suntem luați de pe jos. Dacă nu se vor vedea rezultate palpabile în această relație, Nicoară va rediscuta cu PSD. Așa a spus el. Și a mai spus ceva, iar asta e o surpriză: că se gândește inclusiv să candideze la Consiliul Județean", au declarat surse din PNL pentru o publicație locală.

Citeşte şi: Alianţa Creştin Liberală. Sigla ACL, un mic plagiat după USL

Alianţa Creştin Liberală. Tensiunile în ACL Cluj au început după ce Alin Tişe s-a erijat în purtătorul de mesaj al democrat-liberalilor şi şi-a manifestat o poziţie de forţă în relaţia cu liberalii din județ. Pe Nicoară l-a deranjat în mod special declarația lui Tișe despre relația dintre consilierii celor două formațiuni și lipsa de reacție la această declarație a șefului PDL, Daniel Buda. "Se pare că nu se înţelege rolul consilierilor PDL, vă asigur că vom face să se înţeleagă de acum înainte", le-a transmis Tişe partenerilor din ACL prin intermediul presei locale.

Nici după numeroasele plecări din PNL, ca urmare a deciziei partidului de a se alia cu cei care l-au adus de două ori la Cotroceni pe Traian Băsescu, alianța de dreapta nu pare a-și fi găsit o matcă suficient de cuprinzătoare încât să fie loc și pentru Nicoară, și pentru Tișe. La câteva luni de la primul anunț al coalizării PNL cu PDL, există încă lideri locali ai partidului, și chiar lideri de organizații importante, care refuză șablonul hotărât la centru de Klaus Iohannis și Vasile Blaga.

Așa cum era de așteptat, PNL a fost păcălit de oamenii lui Băsescu și se vede acum în situația de a fi acaparat încet, dar sigur, de către PDL. Însă, nemulțumirile lui Nicoară sunt tardive, iar informația că ar candida la Consiliul Județean este o amenințare lipsită de conținut în momentul de față pentru colegii săi de partid și de alianță. PNL și-a pecetluit soarta în momentul în care a votat, în Congresul din iulie, copleșitor în favoarea fuziunii cu PDL. Degeaba ar mai vrea Nicoară să negocieze cu foștii aliați; partidul său se află acum sub influența lui Băsescu.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL. PNL și PDL își negociază fuziunea pe bani

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ