Ipocrizie marca Iohannis. Candidatul ACL a revenit la sentimente mai bune faţă de MApN

| 14 aug, 2014

Intrat în politica mare, Klaus Iohannis s-a făcut remarcat mai ales prin tăcere. Însă, în rarele ocazii în care a vorbit, preşedintele liberal a reuşit să se evidenţieze mai ales prin ipocrizie.

Există mai multe exemple care sunt ilustrative în acest sens. Printre acestea se numără schimbarea cu 180 de grade a atitudinii vizavi de Republica Moldova. Dacă până de curând liderul liberal afirma că ar trebui să o lăsăm mai încet cu unirea, marţi Klaus Iohannis s-a răzgândit. Din motive electorale evidente candidatul ACL a afirmat că doreşte o apropiere semnificativă dintre România şi Republica Moldova şi a declarat că va face în câteva săptămâni o vizită la Chişinău.

Citeşte şi: Schimbare de 180 de grade. Klaus Iohannis minte frumos moldoveneşte

Miercuri, liderul PNL a schimbat placa şi în ceea ce priveşte Ministerul Apărării Naţionale. În cadrul unei conferinţe de presă, Klaus Iohannis a declarat că, în cazul în care va fi ales președinte al României, va susține creșterea bugetului Apărării. Mai mult, candidatul PNL şi PDL a precizat că scopul clasei politice ar trebui să fie acela de a asigura Armatei o finanțare de 2% din PIB în fiecare an. "Ca președinte al României, voi fi garantul continuării marilor direcții de politică externă și de securitate a țării, care au reprezentat o veritabilă sursă de occidentalizare a României în ultimii 20 de ani” a declarat candidatul ACL la Preşedinţia României.

Klaus Iohannis bugetul armatei. Preşedintele liberal nu avea însă aceleaşi sentimente faţă de Armată până să devină candidatul oficial al ACL la alegerile prezidenţiale din această toamnă. În luna aprilie, primarul Sibiului solicita MApN să aibă curajul să rezolve problema unităţilor militare din centrele oraşelor. "După părerea mea, odată şi odată Ministerul Apărării Naţionale va trebui să ia o hotărâre în acest sens, pentru că în toate oraşele mari sunt unităţi militare în centru sau foarte aproape de centru, care sunt folosite în proporţie foarte mică. Nu am impresia că momentan Ministerul Apărării este foarte preocupat de această chestiune, dar, odată şi odată, va trebui cineva să aibă curajul şi să rezolve această problemă", a declarat Klaus Iohannis acum câteva luni.

Citeşte şi: Un scenariu de coşmar pentru Crin - Klaus Johannis contracandidat

Contradicţia din declaraţiile lui Klaus Iohannis cu privire la Armată vine să demonstreze o dată în plus ipocrizia de care dă dovadă candidatul ACL. Iohannis pur şi simplu minte. Nu are şi nu a avut niciodată de gând să facă ceva pentru MApN aşa cum nu a făcut şi nici nu va face niciodată nimic pentru Republica Moldova. Poziţia oscilantă arătată de preşedintele PNL cu privire la Armată este cu atât mai gravă cu cât în calitate de aspirant la cea mai înaltă funcţie în stat, Klaus Iohannis se pregăteşte teoretic să devină şeful forţelor armate ale României. Or, când vine vorba de politica de apărare, nu este loc de interese electorale şi de piruete la 180 de grade.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 aug, 2014
MISTRETUL JAPONEZ
CATOLIC IMPUŢIT ,... JOACĂ TEATRU ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ