EXCLUSIV. Ce au vorbit Klaus Iohannis și Traian Băsescu la telefon în 2010?

| 14 aug, 2014

OBIECTIV.INFO continuă seria de dezvăluiri în exclusivitate cu privire la relația dintre Klaus Iohannis și Traian Băsescu din anii recenți, în contextul în care candidatul alianței PNL-PDL la alegerile prezidențiale a declarat public că nu a mai avut contacte cu președintele din 2008.

De data aceasta, dovada că Klaus Iohannis a mințit se regăsește într-un interviu din 2010, în care președintele PNL face referire la o conversație privată pe care a purtat-o în acea perioadă cu Traian Băsescu.

Ieri, OBIECTIV.INFO v-a prezentat dovada faptului că edilul Sibiului a mințit când a spus că nu s-a mai văzut cu Traian Băsescu din anul 2008. În realitate, cei doi s-au întâlnit, au discutat şi au stat unul lângă altul în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, cu ocazia ceremoniei de canonizare a lui Andrei Şaguna, care a avut loc pe data de 29 octombrie 2011.

Astăzi, vă prezentăm un fragment din cadrul unui interviu oferit de Klaus Iohannis agenției de presă Agerpres, din data de 21 aprilie 2010, în care acesta a declarat că a purtat o conversație cu Traian Băsescu “acum câteva săptămâni” (n.r. față de momentul interviului), în legătură cu “proiecte comune” de natură politică, adăugând că românii s-ar putea aștepta la o surpriză privind colaborarea sa cu președintele. Informaţia a fost descoperită şi de Gabriela Firea, care spune că şi-a amintit de interviul lui Iohannis pentru Agerpres.

”O nouă zi, o nouă dovadă că dl Klaus Iohannis minte. (...) Mi s-ar parea absolut decent ca un candidat la prezidenţiale să nu-i mintă pe români. (...) Măcar să nu persiste in miciună. (...) Am dovada că amintit de trei ori. (...) Ca fostă jurnalistă sunt obisnuită să caut în arhivă . (...) Este vorba de un interviu acordat de Klaus Iohannis agentiei Agerpres in aprilie 2010 in care a recunoscut ca a discutat cu actualul presedinte si a vorbit despre politica si 'proiecte comune'. Vă prezint un scurt pasaj din acest text", a declarat Gabriela Firea, subliniind că nu este adevărat că liderul liberal n-a mai vorbit cu şeful statului din 2008 încoace, aşa cum a susţinut zilel trecute edilul sibian. "Poate ne minte si pe alte subiecte", a adăugat ea, arătând că este de datoria social-democraţilor să-i solicite public lui Iohannis să clarifice această situaţie. "A sustinut ieri o conferinta de presa in care a vorbit pe alte subiecte. (..) Are acum ocazia, in urmatoarele ore sau zile sa vina cu un adevar in legătură cu acest subiect pentru români. )...) Dacă a discutat cu preşedintele actual, de ce s-a ruşinat? Ce motive are?", a adăugat Gabriela Firea.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Klaus Iohannis a mințit! Iată dovada că s-a întâlnit cu Traian Băsescu după 2008, în 2011

Iată fragmente din interviul lui Kalus Iohannis.

„Agerpres: Cu președintele Traian Băsescu ați mai vorbit?

Klaus Iohannis: Da. Am mai vorbit.

Agerpres: Ați discutat chestiuni legate de administrație?

Klaus Iohannis: Am discutat chestiuni legate de proiecte comune.

Agerpres: Politic vorbind?

Klaus Iohannis: Și politic vorbind.

Agerpres: Să ne așteptăm la o surpriză?

Klaus Iohannis: Depinde cum definim surprizele. Nu se întâmplă nimic senzațional. Am avut o discuție telefonică acum câteva săptămâni.”

Această declarație îl incriminează mai departe pe Klaus Iohannis și amplifică scandalul privind relația candidatului ACL la alegerile prezidențiale cu Traian Băsescu, întâlnirile și conversațiile secrete dintre cei doi.

Citeşte şi: Negocierile continuă în noua Alianța DA. Cât de scump îl va costa candidatura pe Klaus Iohannis?

Președintele PNL a fost criticat inclusiv de Victor Ponta pentru lipsa de sinceritate față de români. Candidatul PSD la prezidențiale a declarat recent pe pagina sa de Facebook că nu înţelege de ce Klaus Iohannis şi-a început campania electorală “cu o minciună”, adăugând că a fost și el prezent la evenimentul din 2011, iar acest comportament al candidatului liberal se explică prin faptul că acesta a decis “să facă campanie cu oamenii lui Băsescu”.

"Am fost și eu la acțiunea din 2011, când Klaus Iohannis a stat lângă Traian Băsescu. Nu înteleg de ce și-a început campania cu o minciună. Domnul Iohannis are ocazia să recunoască deschis că s-a văzut de multe ori cu președintele. Până la urmă, când faci campanie cu oamenii lui Băsescu, ajungi să fii un nou Băsescu", a scris pe Facebook șeful Guvernului.

În 2011, Traian Băsescu l-a și decorat pe Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler, moment în care primarul Sibiului a precizat că se simte “onorat” de aprecierea șefului statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 aug, 2014
Ferenczy Ion Traian-scriitor
eu propun sa-i apere avocatul Sova
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, acuzat de DNA că a făcut trafic de influenţă din biroul premierului, rămâne după gratii. Cu avocaţi noi, Gheorghiţă Mateuţ şi Pavel Abraham, baronul local nu a reuşit să fie cercetat în stare de libertate.
14 aug, 2014
Manga-economist Craiova-21 ani
cel mai competent guvern..........
Conform comunicatului oficial al Eurostat privind creşterea economică în UE, publicat astăzi, economia României s-ar afla în recesiune, aflându-se în al doilea trimestru consecutiv de scădere.

Astfel, Eurostat publică la datele referitoare la România, că şi în primul trimestru al acestui an, economia a fost pe minus (- 0,2% faţă de trimestrul IV al anului trecut), însă datele Institutului Naţional de Statistică contrazic acest lucru, arătând că în primul trimestru al acestui an a fost creştere economică de 0,2%.
14 aug, 2014
cantautor
soc si groaza,a venit recesiunea
tigrul s-a facut pitic.........

Doua trimestre consecutive de scadere economica asta inseamna: Romania a reintrat in recesiune tehnica in trimestrul II

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ