S-a descoperit vinovatul pentru eşecul IohannisNici n-a trecut bine anunţul oficial al lui Klaus: Vasile Blaga

| 14 aug, 2014

Klaus Iohannis candidatură. Nici n-a trecut bine anunţul oficial al lui Klaus Iohannis privind candidatura la prezidenţiale că în zona de dreapta deja se caută vinovaţi pentru eşec.

Klaus Iohannis candidatură. Preşedintele PNL nu a rupt gura târgului, ba chiar din contră, a avut un discurs molcom şi plat, presărat cu banalităţi referitoare la priorităţile sale ca preşedinte, iar mesajele adresate către mass-media prezente la evenimentul prin care şi-a anunţat candidatura au fost citite de pe o foaie, demonstrând o dată în plus cât de „pregătit” este Klaus Iohannis pentru o candidatură la cea mai înaltă funcţie în stat.

Citeşte şi: Negocierile continuă în noua Alianța DA. Cât de scump îl va costa candidatura pe Klaus Iohannis?

Vasile Blaga campanie electorală. Astfel, cel care a luat primul atitudine faţă de eşecul de acum câteva zile bifat de Klaus Iohannis este nimeni altul decât Sever Voinescu, altădată fruntaş PDL, căzut însă în exil din 2012 încoace. Voinescu l-a luat la ţintă pe Vasile Blaga, susţinând că este total nepotrivit pentru a fie şeful de campanie al lui Klaus Iohannis. „Când am aflat că șeful campaniei sale e Vasile Blaga, am înțeles de ce va pierde (Klaus Iohannis – n.n.), dacă va pierde. Vasile Blaga poate alinia impecabil autobuzele cu susținători pentru mitinguri, știe bine cum să-i așeze într-o piață pe cei cu steaguri ca să se vadă la tv că piața geme de oameni, poate organiza logistica distribuirii materialelor de campanie spre filiale și, de acolo, spre votanți, poate organiza ziua votului (birourile electorale, ochii în paișpe pe urna de vot în ziua votului și pe procesul-verbal la sfîrșitul zilei de vot), poate organiza numărătoarea paralelă. Dar e absolut incapabil să conducă o campanie care să transforme particularitățile lui Iohannis în atu-uri, adică o campanie în care inteligența politică să fie mai importantă decît mușchii, banii și desfășurarea de forțe. Pur și simplu, Blaga nu știe să facă așa ceva”, a comentat fostul purtător de cuvânt al PDL pentru EVZ.

În mod evident, declaraţia lui Sever Voinescu este una revanşardă. Fostul purtător de cuvânt al PDL i-a plătit astfel o poliţă lui Vasile Blaga. Însă a-l responsabiliza exclusiv pe preşedintele PDL pentru nereuşita lui Klaus Iohannis este exagerat. Răspunderea o poartă în primul rând edilul Sibiului, cel care comite greşeală după greşeală încă înainte de startul efectiv al campaniei electorale. Nu l-au pus nici Vasile Blaga nici Sever Voinescu pe Klaus Iohannis să se întâlnească în secret cu Traian Băsescu şi să-i facă astfel jocurile actualului preşedinte.

Citeşte şi: Vasile Blaga, şeful de campanie al lui Klaus Iohannis

De fapt, ce ne transmit implicit acţiunile recente ale lui Klaus Iohannis? Nimic altceva decât că edilul sibian s-a înscris în cursa pentru Cotroceni având binecuvântarea actualului locatar de la Cotroceni. Ceea ce înseamnă că liderul PNL, în situaţia ipotetică în care ar deveni preşedintele României, ar fi un executant al ordinelor lui Traian Băsescu şi un continuator al politicilor dezastruoase girate în cei aproape 10 ani de şeful statului.

Actorii din zona de dreapta a spectrului politic au început deja să se faulteze reciproc, ceea ce arată că dincolo de campania electorală propriu-zisă, ei vor avea o campanie a lor, presărată cu momente conflictuale, scandaluri şi cu acuzaţii reciproce. Adică exact aşa cum au învăţat de la mentorul lor în politică. Nimeni altul decât Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ