Klaus Iohannis, inamicul public numărul 1

| 14 aug, 2014

Klaus Iohannis candidat. Nici nu a apucat bine să-şi oficializeze candidatura pentru Cotroceni, că Iohannis a şi început să fie contestat de toată lumea.

Klaus Iohannis candidat. Anunţat cu mare aplomb ca fiind “candidatul dreptei unite”, observăm cu stupoare că dreapta nu numai că nu este unită, dar şi că reprezentaţii ei nu par să-l susţină deloc pe Klaus Iohannis în cursa prezidenţială. Totodată, pe măsură ce zilele trec, vulnerabilităţile primarului Sibiului îşi fac cu repeziciune apariţia.

Au trecut doar 48 de ore de la anunţul oficial privind candidatura lui Klaus Iohannis la funcţia de preşedinte al României şi deja nori negri încep să se strângă deasupra capului său. Dincolo de explicaţiile pe care acesta trebuie să le dea cu privire la trecutul său netransparent, preşedintele PNL se confruntă şi cu o lipsă de susţinere în rândul reprezentanţilor şi susţinătorilor dreptei. Fie că vorbim de analişti politici, şefi de partide sau candidaţi ai dreptei, cu toţii şi-au manifestat neîncrederea în “proiectul prezidenţial Iohannis”, nesfiindu-se să-l critice în termeni destul de duri.

Poate cel mai vehement opozant din tabăra dreptei a fost europarlamentarul PDL Monica Macovei, care l-a catalogat pe Iohannis ca fiind un candidat slab pentru alegerile prezidenţiale, care nu a dovedit încă nimic în politica naţională şi internaţională, fiind de părere că liberalul nu reprezintă cea mai bună soluţie pentru ca România să evolueze în bine.

La fel de critic s-a dovedit a fi şi fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, care a amendat prestaţia neamţului în cadrul apariţiilor sale publice.

“Omul n-are nicio carismă. La fiecare 100 de cuvinte pierde 1000 de voturi”, a afirmat Lăzăroiu. Totodată, Lăzăroiu i-a sugerat lui Iohannis să nu se mai afişeze cu oameni ai trecutului, făcând probabil aluzie la şeful de campanie al acestuia, Vasile Blaga.

Iohannis nu a fost uitat nici de directorul EVZ, Dan Andronic, care l-a cântat intens prin editorialele sale. Andronic a taxat “acest balet ciudat al declaraţiilor” lui Iohannis, de tipul “am fost – nu am fost la Grivco” sau “m-am văzut – ba nu m-am văzut Băsescu”, pe care liberalul a început să-l practice destul de des.

Şi ca să fie treaba-treabă, Elena Udrea şi-a făcut la rându-i apariţia în spaţiul declaraţiilor, arătându-se în continuare sceptică vizavi de o posibilă susţinere a lui Iohannis de către PMP în turul al II-lea. Întrebată dacă Iohannnis ar putea beneficia de sprijinul PMP, Elena Udrea a precizat că nu a înţeles foarte bine declaraţia de luni a acestuia cu privire la “adevărata independenţă a justiţiei”.

Deşi doreşte să fie preşedintele tuturor românilor, Iohannis nu reuşeşte deocamdată să-i convingă nici măcar pe-ai lui. Campania lui Klaus Iohannis pare că a început deja cu stângul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 aug, 2014
ELENA UDREA
NORMAL CĂ ESTE INAMICUL PUBLIC NR 1 DEOARECE ESTE CATOLIC ŢI BĂSIST ....
14 aug, 2014
Ferenczy Ion Traian-scriitor
apropo de Sova..
sunt curios ce avocat o sa angajeze
mi-ar place prof.Mateut,alintat Rateut
14 aug, 2014
cristian socot-consilier economic
doctori in drept............prieteni
După ieșirea de la DNA, avocatul Dan Șova a spus că nu știe dacă s-a început urmărirea penală în cazul său , dar știe că e suspect. Potrivit legilor penale, un cetățean nu poate deveni suspect într-un dosar penal dacă nu s-a început urmărirea penală împotriva sa. Prin răspunsul dat jurnaliștilor, Șova a picat testul, demonstrând că nu cunoaște prevederile noilor Coduri Penale. Șova figurează și ca profesor la Facultatea de Drept a Universității București. Dan Șova a recunoscut, după insistențele jurnaliștilor, că este suspectat de complicitate la săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu. El a susținut că numele lui Victor Ponta nu apare în dosar.

Dan Șova este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ