Traian Băsescu premier. De ce s-a văzut Klaus Iohannis cu Traian Băsescu

| 13 aug, 2014

Traian Băsescu premier. Hai să fim serioși: cui credeți că i-ar da Klaus Iohannis guvernul, lui Cătălin Predoiu sau lui Traian Băsescu?

Nimeni nu are o problemă să admită dictonul care afirmă că istoria se repetă. Dar în cazul recentei vizite secrete a lui Klaus Iohannis la Vila Lac, adică la Traian Băsescu, istoria pare să se repete uluitor de repede. Este deja un subiect care a născut dezbateri aprinse că liderul liberal Klaus Iohannis, recent desemnat candidat prezidențial al dreptei unite, a fost prins de jurnaliștii de la Antena 3 cu minciuna, când a încercat să pretindă că nu s-a întâlnit cu Băsescu când a fost văzut intrând la Vila Lac ci a fost la un alt eveniment al Ambasadei SUA, organizat la Vila Dante. Pentru cei mai mulți nici nu mai contează că Iohannis a fost umilit public de jurnaliști atunci când RAPPS dar și premierul Victor Ponta au demolat minciuna, arătând că intrările celor două vile sunt complet separate, accesul făcându-se de pe străzi diferite, fără a mai menționa măsurile de securitate sporită care exclud orice acces accidental în Vila Lac a lui Traian Băsescu.

Citeşte şi: Schimbare de 180 de grade. Klaus Iohannis minte frumos moldoveneşte

Mai important este că, așa cum spuneam mai sus, istoria se repetă suspect de repede și Iohannis are întâlniri la fel de secrete cu Băsescu, cum avea și Crin Antonescu. Nici fostul lider al PNL nu a vrut să admită în ruptul capului că se vede sau negociază în secret cu Traian Băsescu, ba chiar a făcut și faimoasa criză de nervi, în care a declarat că se vede cu președintele ori de câte ori are chef. Cu sau fără recunoașterea lui Crin Antonescu, efectul întâlnirilor secrete cu Băsescu, semnalate de surse, s-a văzut fără doar și poate mai târziu, când Antonescu a rupt pur și simplu cea mai eficientă alianță politică din istoria recentă a României și și-a trădat aliații și electoratul printr-o surprinzătoare culisare spre oamenii lui Băsescu și PPE.

Citeşte şi: Negocierile continuă în noua Alianța DA. Cât de scump îl va costa candidatura pe Klaus Iohannis?

Traian Băsescu premier. Similar fostului său șef și protector, Iohannis se vede cu Băsescu, o face în secret și este la fel de indispus când este prins cu minciuna. De ce nu admite că are dialog politic cu Traian Băsescu, chiar dacă nu este unul public, a întrebat retoric premierul Victor Ponta. Adevărul pare să fie că Iohannis se teme să recunoască ceea ce social-democrații lui Ponta au semnalat în ultimele luni: noul șef al PNL este aliat cu PDL, dar este omul lui Băsescu, menit să-i faciliteze actualului președinte o viitoare funcție de prim ministru. Ori admițând deschis o astfel de alternativă, Iohannis riscă să-și pună în cap actualii aliați, atât pe Vasile Blaga care a re meciuri nerezolvate cu președintele, cât și pe Cătălin Predoiu, căruia tocmai i s-a pus placa cu povestea menită să-i adoarmă pretențiile de candidat, în contrapartidă fiindu-i promisă o iluzorie perspectivă de a deveni... tot prim-ministru. Or, hai să fim serioși: cui credeți că i-ar da Iohannis guvernul, lui Predoiu sau lui Băsescu? Iată o temă de gândire și îngrijorare legitimă, mai ales în lumina ultimei pățanii de la poarta Vilei Lac.

Citeşte şi: Iohannis îl vrea pe Băsescu premier?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 aug, 2014
gabi
chiar asa ?
Fara sa jignesc pe cineva de pe acest site sau vre-un jurnalist , cu toate ca citesc des ceea ce scrieti aici , va spun cu toata convingerea ca debitati numai prostii ! incepand cu stirile politice , unde vad clar ca tineti partea comunistilor cat si politica externa unde sunteti de partea Rusiei si a publicatiilor rusesti . Mare parte din articolele voastre sunt fictiune si fac parte din procesul de intoxicare prin presa a romanilor ! Va intreb clar : unde ati facut studiile , la Moscova sau la Gheorghiu Dej ? Sau sub directa indrumare a lui Iuri Andrropov ? Reflectati si nu mai mintiti ! Sunteti penibili si nu va crede nimeni ! Apropo , de Voiculescu am uitat ? Sunteti de la Antena 3 ?
13 aug, 2014
Av.Mateuta Fetita-Lolita
Sova asociat cu Ponta...pe bani publici?capuse?
eu cred ca s-au vazut ca sa puna la cale abuzul in serviciu de la Turceni si Rovinari..
ca sa ajute societatile alea de stat si sa ia onorarii de milioane de lei,pe firma...pe munca ..mai vedem,ramane sa stabileasca judecatorii
si mai cred,ca in bancurile alea cu radio erevan,ca de fapt nu erau Basescu si Iohannis,erau Ponta si Sova

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ