Gura păcătosului Predoiu… Hienele din PDL-PNL şi-au împărţit deja ciolanul

| 13 aug, 2014

Cătălin Predoiu premier. Cătălin Predoiu visează la funcţii pentru el şi apropiaţii lui, împărţirea ciolanului fiind în continuare una dintre preocupările de prim-plan ale unui partid care cât timp s-a aflat la guvernare a politizat tot aparatul de stat.

Cătălin Predoiu premier. Deşi a fost retrogradat de la statul de prezidenţiabil al PDL la cel de premier – o recompensă pur simbolică ţinând cont că probabilitatea ca Dreapta să obţină acest post este egală cu zero – Cătălin Predoiu nu a abandonat lupta. Cel puţin nu în plan mediatic acolo unde s-a pus în slujba ACL şi se manifestă oricum mai activ decât Klaus Iohannis. Aşa se face că fostul ministru al Justiţiei din timpul guvernării portocalii încearcă să îşi intre în rol, ca un adevărat prim-ministru din umbră.

Doar că şi de această dată, liderii Dreptei comit greşeală după greşeală. Astfel, Cătălin Predoiu, în calitate de viitor premier ce se visează, nu a venit cu vreun program de guvernare alternativ sau cu un proiect politic consistent. În schimb, fostul prezidenţiabil al PDL a avut grijă să contureze schiţa unui viitor cabinet pe care visează să-l conducă, avansând în acest sens şi câteva nume pentru diferite portofolii.

"Vă spun două lucruri pe care orice ministru de Externe trebuie să le îndeplinească. Să ştie geopolitică şi să fie un euroatlantic-ist convins. Dacă aplicaţi criteriile acestea, primul nume care vine e Mihai Răzvan Ungureanu. E un om cu experienţă, a exercitat astfel de funcţii la nivelul acesta. Momentan, e Radu Carp la noi. E un băiat citit şi capabil. Justiţie, Externe - totdeauna pot comporta şi soluţii tehnocratice pe o anumită perioadă. Dan Dungaciu este un specialist. Găsim oameni capabili în România. Domnul Mircea Geoană este un foarte bun expert. Sigur nu o să îl numesc eu ministru pe Geoană. V-am dat patru nume de oameni care ştiu politică externă în România. Sunt convins că sunt mai mulţi de aceştia patru. Avem resurse. Poate că şi acest sistem ţine oamenii departe", a declarat prim-vicepreşedintele PDL la Realitatea TV.

În altă ordine de idei, dacă cineva mai avea dubii, Cătălin Predoiu le-a spulberat definitiv. Nici măcar în opoziţie, vechile reflexe nu se uită. Liderul democrat-liberal visează la funcţii pentru el şi apropiaţii lui, împărţirea ciolanului fiind în continuare una dintre preocupările de prim-plan ale unui partid care cât timp s-a aflat la guvernare a politizat tot aparatul de stat. Nu întâmplător, în vremea guvernării portocalii circula o vorbă – şi femeia de serviciu din instituţiile conduse de democrat-liberali trebuie să aibă carnet de membru PDL.

Împărţirea virtuală a unor portofolii arată însă cât de defazaţi sunt cei din ACL şi mai ales ce prăpastie enormă există între preocupările lor şi agenda reală a cetăţenilor. Mai exact, pedeliştii par a nu fi tras învăţămintele necesare după eşecul usturător încasat la alegerile europarlamentare din mai 2014 şi cele parlamentare din decembrie 2012.

Dezastrul guvernării portocalii poate fi cu greu şters din mentalul românilor, însă retorica actuală a celor din ACL nu face decât să pună şi mai multă sare pe rănile încă necicatrizate acel cetăţenilor care între 2010 şi 2012 au fost greu încercaţi de măsurile iraţionale de austeritate adoptate de tandemul Băsescu-Boc. În fond, calculul celor din PDL şi PNL este foarte simplu – funcţii pentru ei, dezinteres total faţă de agenda românilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ