Iohannis îl vrea pe Băsescu premier?

| 11 aug, 2014

Este foarte posibil ca fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, care în acest moment pare fi selectat pentru poziția de șef al Guvernului doar pentru a nu se revolta că nu a câștigat cursa pentru candidatura la alegeri, să fie cu puțin timp înainte de alegeri eliminat complet din joc, lăsându-i-se astfel culoar liber lui Traian Băsescu.

Inițiativa candidatului PNL+PDL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, de a contesta data stabilită pentru scrutinul electoral și modalitatea de organizare a acestuia lasă să se înțeleagă faptul că tandemul Iohannis președinte – Predoiu premier este doar un joc de imagine, menit să ascundă intenția ACL de a-l propune pe Traian Băsescu în funcția de prim-ministru al României, după finalizarea mandatului actual.

Este foarte posibil ca fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, care în acest moment pare fi selectat pentru poziția de șef al Guvernului doar pentru a nu se revolta că nu a câștigat cursa pentru candidatura la alegeri, să fie cu puțin timp înainte de alegeri eliminat complet din joc, lăsându-i-se astfel culoar liber lui Traian Băsescu.

Citeşte şi: Tăriceanu: Iohannis şi Predoiu, două marionete care joacă după cum le cântă Băsescu

Românii care au urmărit cu atenție discursul lui Iohannis de după nominalizare au putut observa faptul că acesta s-a grăbit să dea mai întâi mâna cu Vasile Blaga, deși abia îl selectase pe Predoiu pentru a-i fi partener politic la alegeri. Pe lângă lipsa de respect manifestată față de colegul său, gestul reprezintă și o demonstrație de forță care arată că Blaga este cel care face toate negocierile, nu Predoiu.

Din păcate pentru Iohannis, până pe 22 decembrie Traian Băsescu va ocupa funcția de Președinte și nu va putea fi numit prim-ministru. Așadar, soluția necesară constă în întârzierea organizării alegerilor, în contestarea procedurilor cât mai des, pentru a fi forțată o amânare a prezidențialelor.

Citeşte şi: Declaraţia DURĂ a Monicăi Macovei la adresa lui Iohannis: E UN CANDIDAT SLAB


Principalul beneficiar al acestei decizii ar fi chiar Traian Băsescu, care s-ar bucura foarte mult dacă OUG și HG care stabilesc modul de organizare al alegerilor ar fi schimbate. Practic, Iohannis și Băsescu au un interes direct şi comun în a bulversa cât mai mult procesul electoral, pentru a ataca astfel Guvernul pe tema organizării alegerilor și pentru a vulnerabiliza procedurile democratice.

Se pare că tandemul Iohannis-Băsescu funcționează, iar Cătălin Predoiu este în acest moment doar un om politic “de paie”, menit să absoarbă toate atacurile lansate în presă. Din păcate, această strategie este totodată una anti-democratică, pentru că blochează procesul electoral și, după cum se vede, ar prefera să nu mai fie organizate alegeri deloc.

Citeşte şi: Mesajul Elenei Udrea pentru Klaus Iohannis

Așadar, un posibil motiv pentru care alianța PNL-PDL cere Guvernului să amâne alegerile prezidențiale sau să schimbe modul de organizarea al acestora pare a fi cronologia planului de a-l desemna pe Traian Băsescu premier, iar această posibilitate arată că există înțelegeri ascunse și alianțe între PNL, PDL și PMP / Cotroceni. Lucru confirmat, de altfel, de către președinte, în momentul în care și-a anunțat sprijinul pentru Klaus Iohannis în turul II.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 aug, 2014
DaoxEJyZMK
eSKqcnQXWt
This was so helpful and easy! Do you have any arlitces on rehab?
12 aug, 2014
Av.Mateuta Fetita-Lolita
consilierii lui Ponta il vor pe Voiculescu premier..
Având la bază o experiență de peste zece ani în domeniul cercetării de piață, Mirel Palada(consilier actual al lui Ponta si secretar de stat) este, de asemenea, fondatorul şi fostul director general al Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB).
coleg si asociat cu Dan Sultanescu

Din păcate, CCSB nu a fost exclus din controversele cauzate de-a lungul timpului de președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu. Mirel Palada şi Mihai Moțoc, partener fondator al institutului, s-au asociat în 2006 cu Voiculescu, care a preluat majoritatea acţiunilor companiei.
cine se aseamana se aduna...
12 aug, 2014
Ferenczy Ion Traian
Ponta il vrea pe Voiculescu liber...
a servit pranzul cu Duicu
le-a promis pe ascuns,cum zici tu,eliberarea..
traiasca lupta pentru pace...
12 aug, 2014
Ciprian Stan-ziarist
parerea mea sincera este ca nu il vrea...
eu cred ca cel mai bun pe postul de premier este Dl.Dan VoiKulescu..
Ponta sa-l elibereze imediat,prin OUG...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ