Traian Băsescu continuă să saboteze activitatea Guvernului. Ce urmează înainte de campania electorală?

| 11 aug, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Nu este exclus ca Traian Băsescu să iniţieze o activitate de lobby împotriva Executivului şi la Bruxelles, subminând astfel interesele României în Uniunea Europeană în dauna propriilor planuri.

Alegeri prezidenţiale 2014. Cu patru luni înainte de terminarea mandatului de preşedinte al României, Traian Băsescu a declanşat o întreagă ofensivă la adresa guvernului condus de Victor Ponta. Pentru a pune cât mai multe beţe în roate actualei guvernări şi lui Victor Ponta, şeful statului şi-a propus să blocheze prin toate mijloacele posibile activitatea Executivului. Este demnă de remarcat poziţionarea lui Traian Băsescu faţa de propunerile făcute de premier la Ministerele Bugetului şi Culturii. În loc să asigure intrarea în normalitate a celor două instituţii, şeful statului a refuzat nominalizările Rozaliei Biro pentru funcţia de ministru al Culturii şi pe cea a lui Claudiu Manda la Ministerul Bugetului. Prin amânarea desemnării celor două propuneri făcute de Victor Ponta, şeful statului încearcă să blocheze activitatea Guvernului.

Citeşte şi: ROZALIA BIRO îi răspunde lui TRAIAN BĂSESCU: Nu prin vorbe, ci prin fapte se dovedeşte competenţa

Victor ponta candidat. Cu toate acestea, având în vedere precedentele acţiuni de sabotare a Guvernului, liderul de la Cotroceni nu se va opri doar la blocarea desemnării unor noi miniştri pentru câteva săptămâni. Şeful statului l-a ameninţat pe Victor Ponta că va face tot ce îi stă în putinţă să îi atace candidatura la alegerile prezidenţiale. Atacul la candidatura premierului are loc prin sabotarea activităţii cabinetului, ceea ce face ca Traian Băsescu să lupte împotriva unor proiecte legislative necesare, sabotând astfel interesului naţional al României. Un exemplu în acest sens îl reprezintă poziţionarea preşedintelui vizavi de proiectul Guvernului de reducere a CAS cu cinci procente la angajator.

În ciuda datelor din buget şi a evoluţiei macroeconomice pozitive, şeful statului a susţinut în mod repetat că reducerea CAS nu este sustenabilă şi a retrimis în parlament acest proiect. Pentru a bloca implementarea acestei măsuri mult aşteptate de către antreprenori, Traian Băsescu a ameninţat că va contesta proiectul de lege la Curtea Constituţională.

Citeşte şi: VICTOR PONTA CANDIDAT. Sondaj INSCOP. Victor Ponta cu un picior in Cotroceni

Alegeri prezidenţiale 2014. Având în vedere îndârjirea de care dă dovadă şeful statului în lupta cu Guvernul, de acum înainte Traian Băsescu va face tot ce îi stă în putinţă pentru a bloca iniţiativele actualei guvernări prin retrimiterea proiectelor în Parlament sau prin contestarea legilor la Curtea Constituţională. Nu este exclus ca şeful statului să iniţieze o activitate de lobby împotriva Executivului şi la Bruxelles, subminând astfel interesele României în Uniunea Europeană în dauna propriilor planuri.

Candidaţi preşedinţie 2014. Atitudinea lui Traian Băsescu nu este întâmplătoare. Trebuie doar să ne aducem aminte de comportamentul său din perioada campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare pentru a înţelege motivaţia din spatele acţiunilor sale. La fel ca şi în cazul alegerilor din luna mai, Traian Băsescu se va transforma din nou într-un agent electoral pentru gaşca sa. Dacă în primăvară se lupta pentru ca PMP să obţină un număr cât mai mare de voturi pentru a-şi trimite în Parlamentul European cât mai mulţi oameni, de această dată, liderul de la Cotroceni va face campanie pentru candidatul dreptei pentru a obţine postul de premier mult visat.

Citeşte şi: De ce va fi Victor Ponta un preşedinte altfel?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 aug, 2014
dorina
guvern
Duducutza,matale nu prea te pricepi la politichie,daca iti pare rau ca o persoana de alta etnie,necunoscatoare de limba romana culta,a fost oprita sa fie ministrul Culturii in Romania...Ori,esti rau intentzionata si nu-ti pasa de tzara ta.....As zice mai multe,dar ma tem ca nu vei intzelege.Dupa cum scrii,mie imi e clar ce hram porti.
11 aug, 2014
BEATRICE
SABOTORUL ACTIVITATII GUVERNULUI ESTE INSUSI PONTA, CARE NU MAI ESTE ACUM INTERESAT DE TREBURILE ACESTEI INSTITUTII CI NUMAI DE DORINTA HORMONALA DE A AJUNGE PRESEDINTELE ROMANIEI , CALCAND CHIAR SI PE ...CADAVRE.
11 aug, 2014
BEATRICE
SABOTORUL ACTIVITATII GUVERNULUI ESTE INSUSI POPNTA CARE NU MAI ESTE ACUM INTERESAT DE TREBURILE ACESTEI INSTITUTII CI BUMAI DE DORINTA HORMOINALA DE A AJUNGE PRESEDINTELE ROMANIEI.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ