Riscă ACL să propună un candidat la preşedinţie care are probleme cu justiţia?

| 11 aug, 2014

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În ciuda imaginii omului politic providenţial şi integru pe care edilul Sibiului a încercat să o inoculeze românilor, Klaus Iohannis intră în cursa pentru Cotroceni cu un bagaj serios de dosare şi probleme cu justiţia.

Klaus Iohannis candidat. În urma unor studii sociologice, luni, Klaus Iohannis a fost anunţat drept candidatul la alegerile prezidenţiale al Alianţei Creştin Liberale. În ciuda imaginii omului politic providenţial şi integru pe care edilul Sibiului a încercat să o inoculeze românilor, candidatul ACL intră în cursa pentru Cotroceni cu un bagaj serios de dosare şi probleme cu justiţia.

Deşi la nivel naţional au existat până recent foarte puţine informaţii despre problemele pe care liderul liberal le are în acest domeniu, presa locală din Sibiu a prezentat în repetate rânduri neregulile în care a fost implicat edilul ardelean. Printre cazurile relatate pe larg de mass-media se numără implicarea preşedintelui PNL în adopţii ilegale de copii sau modul controversat în care Klaus Iohannis a dobândit mai multe imobile în Sibiu.

Citeşte şi: Spiritul german al lui Iohannis pălește în fața aranjamentelor sale dâmbovițene

Klaus Iohannis dosare penale. Pe lângă cele două situaţii deja semnalate de presă în care Klaus Iohannis nu a fost chemat în faţa instanţei, numele preşedintelui PNL este legat şi de două dosare penale. Agenţia Naţională de Integritate a deschis în 2013 pe numele primarului din Sibiu o sesizare penală la Parchetul General pentru conflict de interese deoarece a încălcat legea privind Statutul aleşilor locali. În acest caz, ANI susţine că preşedintele PNL a semnat în decembrie 2010 un contract de prestări servicii între Primăria Municipiului Sibiu şi SC Tipografia Honterus SRL. Compania în cauză este deţinută de Forumul Democrat al Germanilor din România iar în momentul semnării contractului Klaus Iohannis era preşedintele acestei organizaţii.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Klaus Iohannis preşedinte. Într-un alt dosar, ANI a sesizat Parchetul General în aprilie 2013 pentru o altă speţă ce privea starea de incompatibilitate în care se afla edilul Sibiului. Potrivit instituţiei, Klaus Iohannis a ocupat simultan funcţia de primar şi pe cea de reprezentant al Primăriei în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apa Canal SA Sibiu, începând cu august 2010 şi la SC Piete SA, din aprilie 2009. Preşedintele PNL a contestat decizia ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care, în toamna anului trecut, a dispus anularea raportului de incompatibilitate. Agenţia Naţională de Integritate a făcut recurs la decizia Curţii de Apel Alba Iulia, urmând ca dosarul să fie judecat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PREŞEDINTE: Sunt sigur că voi câştiga

În ambele dosare instrumentate de către ANI, Klaus Iohannis se disculpă declarând că instituţia realizează o “interpretare excesivă a legislaţiei” şi că nu se află într-o situaţie de conflict de interes. Cu toate acestea, informaţiile privind problemele cu justiţia pe care le are candidatul ACL vin să arate modul în care preşedintele PNL a făcut politică la nivel local.

Alegeri prezidenţiale 2014. Dosarele instrumentate de ANI demonstrează că prezidenţiabilul PNL şi PDL a făcut politică pentru interesul personal. Având în vedere că la nivel local Klaus Iohannis a recurs la transformarea Primăriei Sibiu într-o instituție aflată la propria sa dispoziţie, nu este exclus ca în cazul în care va ajunge preşedinte să facă acelaşi lucru, atitudine suspect de similară cu cea a preşedintelui în funcţie al României. Astfel, în cazul în care liderul liberal va ajunge şef al statului, românii se vor trezi cu un alt personaj care se va comporta după chipul şi asemănarea lui Traian Băsescu.

Citeşte şi: CANDIDAŢI PREŞEDINŢIE 2014. Ce spune de fapt sondajul IRSOP: Dezastru pentru Dreapta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 aug, 2014
Ferenczy Ion Traian
suspect de similar cu Nastase se comporta si Ponta
dupa logica ta,Sultanescule,ajunge si el la mititica?
12 aug, 2014
Ciprian Stan-ziarist
cretinule,basistule...mondialule
12 aug, 2014
Liana
Cum candideaza cinevaa la o functie politica, imediat este stropit cu noroi, ca sa fie ales un plagiator, un om fara character, un certaret fara un plan de dezvoltare a tarii!
Sper sa fie ales presedinte Domnul Johanis!
De ce nu?Nu vreti o schimbare in bine?Nu mai lasati lichelele sa fie in fruntea statului!
Ajunge!
Va fi bine pentru oamenii onesti din Romania!
Sigur ca vor fi multi inconstienti, care vor vota in functie de cat castiga in ziua alegerilor, dar SPER sa fie mai multi din ceilalti, care judeca si voteaza correct!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ