Omul secret din spatele candidaturii Monicăi Macovei

| 12 aug, 2014

Monica Macovei se pare că a fost convinsă să candideze la alegerile prezidenţiale de consultantul american de origine italiană, Nino Saviano. Acesta a colaborat mai multe luni şi cu Cătălin Predoiu, candidatul PDL la alegerile prezidenţiale, de care s-a despărţit în luna mai.

Saviano se laudă cu un CV impresionant şi se prezintă a fi fondatorul unei mari companii americane de consultanţă, Savi Political Consulting, cu sediul la Washington. Acesta spune că datorită expertizei foarte mari în domeniu la nivel internaţional a ales să se dezvolte şi în Europa de Est, alegând să deschidă un birou şi la Bucureşti.

În realitate, din marea companie face parte un singur om: Nino Saviano, restul angajaţilor de la Washington nefigurând niciunde, potrivit ştiripesurse.ro. Americanul italian şi-a trecut în CV colaborări cu oameni politici extrem de importanţi ca fostul preşedinte Bill Clinton sau John McCain, contracandidatul lui Obama din 2008.

Nino Saviano susţine că a coordonat campania lui McCain într-unul din state, doar că numele acestuia nu figurează în lista staffului fostului candidat american.

Surprinzător este că Saviano a pătruns pe piaţa africană, mai exact în Kenia, într-un mod similar, doar că acolo s-a prezentat ca fiind strategul şi şeful de campanie al lui Bill Clinton, fapt care nu este confirmat şi de arhiva documentelor.

Deşi pretinde că a coordonat mai multe campanii în Europa, Africa şi Asia, nu există informaţii disponibile în acest sens.

La lansarea ca independent în cursa pentru Cotroceni, Monica Macovei a admis la insistenţele noastre că lucrează cu Nino Saviano: “Da, domnul Saviano mi-a dat nişte sfaturi!” încercând astfel să minimizeze rolul acestuia.

Fostul său client, Cătălin Predoiu a fost şi el zgârcit cu privire la colaborarea pe care a avut-o cu consultantul: “Am lucrat cu el şi drumurile noastre s-au despărţit definitiv. Avea o viziune pe care nu am împărtăşit-o”.

Surse din PDL susţin că de fapt Saviano l-ar fi sfătuit pe prim-vicepreşedintele PDL să demisioneze din partid şi să candideze ca independent. Opţiunea ar fi fost respinsă categoric de Cătălin Predoiu.

Nu a rămas fără clienţi. A găsit-o pe Monica Macovei dispusă să accepte planul. “Ideile lui sunt de fapt doar una – un independent are cea mai mare şansă la alegerile din noiembrie”, susţine pentru stiripesurse.ro un lider PDL.

Explicatie foto: Nino Saviano surprins în spatele camerelor de luat vederi la Hilton la lansarea Monicăi Macovei, potrivit ştiripesurse.ro

Citeşte şi: Monica Macovei, atacată de Cătălin Predoiu: război între doi foşti miniştri ai justiţiei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 aug, 2014
Marin
MM candidatura?
Cum a obtinut MM candidatura? Am inteles ca partidul sau NU o sustine.
12 aug, 2014
Nu procuroarei comuniste Macovei
Niciodata Macovei sau Iohannis
Poate sa fie consultata Macovei si de Obama personal,tot degeaba! Cine se incumeta sa voteze o procuroare comunista, o alcoolica, o dusmanca de tara, o angajata a lui Soros-dusmanul Romaniei? Nu uitam ce-a facut Macovei, ce ascunde Macovei si cat rau a iscat pe unde a trecut! Niciodata Macovei, Iohannis, Diaconescu nu vor ajunge in turul doi cu Ponta. Cred ca Udrea va fi cea care il va zdrobi pe plagiator, ea va fi cea care va echilibra tara si clasa politica acum tare dezbinata! Udrea este singura care ne poate garanta statul de drept, Justitia libera, reformele de stat incepute de Presedinte si abandonate de tradatorul Blaga-PDL. Deci, sa-si ia gandul cei ca alde Mmacovei tradatori si in sange ca vor fi votati de centru-dreapta!
12 aug, 2014
Palada Mieunel Varanel
uram mult succes in alegeri Dlui Voiculescu..
ps:alegerile de la Jilava
cu drag:Dan Sultanescu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ