KLAUS IOHANNIS, un candidat prea lent pentru internauții români

| 12 aug, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Cine i-a împiedicat pe Crin AntonescuKlaus Iohannis sau Vasile Blaga și Cătălin Predoiu să fie mult mai determinați, mai rapizi și, trebuie spus, să abordeze electoratul cu un discurs mai credibil?

În timp ce se vehiculau procente optimiste la reuniunea prin care PNL și PDL l-au desemnat pe Klaus Iohannis candidat comun al dreptei reunite pentru prezidențiale, în paralel acesta cerea nici mai mult nici mai puțin decât... amânarea alegerilor, chipurile pentru a oferi tuturor participanților șanse egale. Dar această cerere se bazează, evident, pe un viciu major de argumentație. Cine poartă vina, afară chiar de PNL și de PDL, pentru lentoarea cu care s-au mobilizat? Cine i-a împiedicat pe Crin Antonescu, Klaus Iohannis sau Vasile Blaga și Cătălin Predoiu să fie mult mai determinați, mai rapizi și, trebuie spus, să abordeze electoratul cu un discurs mai credibil? Principial vorbind, putem realiza, chiar la un nivel intuitiv, cât de vulnerabil este un discurs care cere amânarea unor alegeri până când toți participanții vor putea porni cu aceleași beneficii electorale. Eroarea este la vedere: de dezavantajul lui Iohannis este responsabil... tot Iohannis.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PREŞEDINTE: Sunt sigur că voi câştiga

Alegeri prezidenţiale 2014. În plus, se ridică o nedumerire retorică: cât timp ar trebui să amânăm alegerile pentru ca PNL să devină dintr-un partid slab unul puternic? O simplă privire retrospectivă lămurește lucrurile, la proiectul modificării Constituției de pildă, care i-a revenit lui Crin Antonescu și care s-ar fi putut transforma în cel mai puternic argument electoral al acestuia și al PNL... dacă nu ar fi fost neglijat și pasat la calendele grecești. Ce ne cere Klaus Iohannis, de fapt, este să repetăm aceeași eroare, încredințând de această dată către PNL nu doar proiectul modificării Constituției, ci chiar soarta competiției electorale, pe care distinsul liberal ar fi dispus să o țină în cutie, la păstrare, până când se dezmeticesc la realitate și colegii domniei sale... Dar dacă nu se vor dezmetici niciodată?

Candidaţi preşedinţie 2014. Să lăsăm retrospectiva și să privim în prezent și în perspectivă, ce se întâmplă de pildă în online, unde prezența partidelor și candidaților este crucială. De ani buni se spune că bătăliile electorale se vor decide din ce în ce mai mult pe rețelele de socializare și, în general, pe internet. Și aici, PNL și candidatul Klaus Iohannis par să aibă doar două viteze: încet și foarte încet. În timp ce primele bătălii electorale s-a dat deja în online, pe paginile liberalilor suflă vântul a pagubă-n pustiu. La capitolul like-uri, deci susținere Facebook, clasamentul realizat de Calea Europeană este dominat de Victor Ponta, urmat la o distanță considerabilă de Elena Udrea, în timp ce la coada cozii Klaus Iohannis îl devansează doar pe candidatul de carton al PMP, Cristian Diaconescu. Campania pe online a liberalilor a fost de aceea descrisă ca un eșec major, cu atât mai usturător cu cât – conform surselor din presă - chiar Iohannis s-a lăudat cu potențialul acesteia.

Citeşte şi: CANDIDAŢI PREŞEDINŢIE 2014. Ce spune de fapt sondajul IRSOP: Dezastru pentru Dreapta

Victor Ponta candidat. Mai în glumă, mai în serios, putem spune că apelul lui Klaus Iohannis pentru decalarea alegerilor ne apare cel puțin patetic în mediul online, atât de dinamic. Cât timp internetul lui Victor Ponta este pe fibră optică, Klaus Iohannis se luptă încă să instaleze driverele unui modem cu valoare muzeală. Decalajul dintre candidați este evident aici, ca și în lumea reală, unde Iohannis ajunge în zonele calamitate de inundații la mai bine de zece zile după ce a fost acuzat că ignoră problemele oamenilor. În online, este și mai greu de ”supraviețuit” politic, internetul este o lume în sine, cu ritm propriu extrem de alert, față de care Iohannis se raportează la fel de lent și fără inspirație ca și predecesorul său la șefia PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 aug, 2014
TRAIAN BĂSESCU
CIORDITORII
UN CANDIDAT CATOLIC DE CARE ROMÂNII N-AU NEVOIE ... CE NU MAI SUNT ROMÂNI IN ŢARA ASTA ?
12 aug, 2014
geea
Canditatul Iohannis Kaslus
Stiti cum este cu candidatii la presidentiale, il alegi pe cel mai "slab" ca la tenis, pentru ca presupun ca nu oricine isi permite sa candideze la o asemenea funcie.
12 aug, 2014
cantautor
daca va referiti la Ponta,dumnealui ii place mai mult baschetul...
in rest,sunt de acord
12 aug, 2014
ovidia catalina
Dle Sultanescu,se vede ca esti un produs 100% al ministeriatelor lui Kati Andronescu
o stii,cea pe care o garanteaza mai mult Vanghelie
in mintea dumitale,de lectoras la Stefan Gheorghiu,nu este nici o diferenta intre decalare,amanare si respectarea Constitutiei..
Constitutia,pentru voi, micii comunisti de azi ,este ceva neimportant,iar sensul celorlalte cuvinte este ceva peste putinta voastra de intelegere...
din articolele scremute pe care le scrii,reiese ca le "ai "decat cu "numerele"...
probabil ca te vei cocosa,cat de curand...
12 aug, 2014
internaut PSD
Palada dixit:PSD are 7,4 milioane de internauti....toti cei 7,4 milioane sunt familiarizati de mici cu calculatorul,chiar si decedatii din Dambovita
se vede ca Abramburica a fost ministru al invatamantului din frageda pruncie...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ