Klaus Iohannis vrea să conducă România alături de baronii Falcă, Pinalti și Uioreanu

| 12 aug, 2014

Candidatul Alianției Creștin Liberale, Klaus Iohannis, a declarat, luni, în cadrul unei emisiuni televizate, că se bazează pe o „echipă performantă”, alături de care va lupta împotriva baronilor. Echipa despre care vorbește în termeni laudativi președintele liberalilor nu este altceva decât un grup de baroni ai PNL și PDL.

Klaus Iohannis echipă. Trei dintre membrii echipei lui Iohannis, Gheorghe Falcă, Gheorghe Ștefan (Pinalti) și Horea Uioreanu, sunt lideri locali influenți, care de-a lungul timpului au fost acuzați de corupție, luare de mită, abuz în serviciu sau trafic de influență. Horea Uioreanu este membru PNL, arestat preventiv de DNA pentru luare de mită; Gheorghe Ștefan Pinalti, membru PDL, este cercetat penal sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de folosire a influenţei, iar democrat-liberalul Gheorghe Falcă a fost cercetat pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Alături de aceștia, echipa lui Iohannis, condusă de către Vasile Blaga, același om care l-a ajutat pe Băsescu să ajungă la Cotroceni în 2009, îi mai are în componență și pe Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Sorin Blejnar, Lucian Duță, adică exact de oamenii de bază ai regimul Băsescu.

Citeşte şi: Johannis riscă să NU poată candida la şefia PNL din cauza unor datorii

În context, premierul Victor Ponta remarcă pe rețeaua socială Facebook contradicția dintre mesajul lui Klaus Iohannis și „echipa” pe care acesta o invocă. “Domnul Iohannis spune că vrea să aducă 10 ani de prosperitate pentru România. Dar, în același timp, s-a aliat și vrea să facă guvern cu oamenii lui Traian Băsescu. Adică, pentru a fi mai clar, vrea să refacă economia României folosindu-se de cei care au distrus-o în perioada 2009-2012”.

Premierul Ponta a subliniat faptul că Iohannis a preluat integral retorica lui Băsescu și principalele teme de atac: “Discursul lui Iohannis pare scris de Traian Băsescu sau de oamenii lui. Asta am auzit ieri din vocea lui Klaus Iohannis - un discurs cu mesajele lui Băsescu, care continuă proiectul lui Băsescu, venit din partea unui om înconjurat, chiar la masa de la care vorbea, de oamenii lui Băsescu, care vrea să guverneze România cu cei care au produs catastrofa economică din ultimii 10 ani.”

Citeşte şi: Vasile Blaga, şeful de campanie al lui Klaus Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 aug, 2014
Palada Mieunel Varanel
Ponta are anturaj minunat...cinstit...onest
si Ponta cu duicu,cozma,nicolescu,mazare,constantinescu....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ