Mesajul Elenei Udrea pentru Klaus Iohannis

| 11 aug, 2014

Lidera Partidului Mişcarea Populară (PMP), Elena Udrea, a declarat luni că anunţarea candidatului Alianţei Creştin Liberale (ACL) la alegerile prezidenţiale este un punct câştigat şi a menţionat 'că este clar că în acest moment dreapta are nevoie de un candidat care să ducă mai departe proiectele începute în vremea actualului preşedinte, Traian Băsescu'.

"Să sperăm că vor reuşi acum să prezinte şi un program cu care va candida la preşedinţia României. Este clar pentru noi că în acest moment dreapta are nevoie de un candidat care să ducă mai departe proiectele începute în vremea actualului preşedinte, Traian Băsescu. Dreapta a câştigat atât în 2004, cât şi în 2009, pentru că s-a unit în jurul valorilor susţinute de Traian Băsescu, şi anume independenţa Justiţiei, statul de drept, lupta cu marii baroni. Deci, sunt valori pe care actualul candidat al dreptei, cel care va intra în turul II, este obligat să le susţină în continuare, să le afirme, să lupte pentru ele', a afirmat Udrea după şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP.

Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. KLAUS IOHANNIS, candidatul dreptei


În opinia sa, bătălia din acest an pentru preşedinţia României se va duce pe o temă extrem de actuală, independenţa Justiţiei.

"Va reuşi sau nu Justiţia să rămână independentă, să continue ceea ce a început, şi anume să rămână liberă de controlul politic? Răspunsul la această întrebare va veni în funcţie de cine va câştiga acestei alegeri. Sunt convinsă că, dacă domnul Victor Ponta va câştiga alegerile pentru preşedinţia României, vom uita de independenţa Justiţiei. Niciun proces democratic nu este atât de puternic consolidat încât să nu poată fi întors înapoi, iar noi vedem prin ceea ce s-a întâmplat ieri că riscăm să aruncăm în aer democraţia şi statul de drept', a spus preşedinta PMP.

Cât priveşte candidatul pe care PMP îl va sprijini în turul II al prezidenţialelor, aceasta a spus că va fi acela care va garanta că va lupta în continuare pentru independenţa Justiţiei.

Citeşte şi: Declaraţia lui Predoiu după desemnarea lui Iohannis în cursa pentru Cotroceni

'Cred că România, astăzi, este cu motoarele turate la maximum în procesul acesta de a face Justiţia total independentă. Ar fi păcat să vină cineva care să-i oprească motoarele, să aducă lucrurile la situaţia de dinainte de 2004. Deci, în turul II vom sprijini candidatul care va garanta că va lupta în continuare pentru independenţa Justiţiei', a precizat Udrea.

În altă ordine de idei, Elena Udrea a spus că PMP a 'scris' luni un denunţ penal împotriva preşedintelui CNA, Laura Georgescu, 'pentru abuz în serviciu împotriva interesului public'.

'Doamna Georgescu protejează, prin lipsa de reacţie, practicile celor de la Antena 3. CNA nu s-a autosesizat nici cu privire la instigarea din ultimele zile a celor de la Antena 3, care încă de vineri, printr-o campanie de SMS, au adunat oameni în platourile de filmare, într-o emisiune care a durat până după miezul-nopţii şi care s-a transformat încet, încet într-un apel popular. De asemenea, CNA-ul nu a întreprins nicio măsură pentru a stopa discursul manipulator care a degenerat în forme de dezordine publică la manifestarea de ieri. Nu a încercat să echilibreze situaţia la Antena 3 nici în ceea ce priveşte modul părtinitor, neprofesionist în care a fost prezentat cazul Voiculescu, în ultimele zile ale dosarului penal în care acesta a fost condamnat', a susţinut aceasta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 aug, 2014
Iohannis nici 10%
Niciodata Macovei sau Iohannis
Iohannis este garantatul lui Voiculescu, deci, niciodata nu va prezenta cu ACL un proiect de tara care sa garanteze tot ceea ce dl Basescu a reusit: reforma statului, Justitie libera, stat de drept garantat, drumul 100% cu NATO si UE. Elena Udrea le-a dat tema dar degeaba, tradatorii nu au moralitate, nu le pasa de noi, ci doar de interesele lor! Iohannis este un penal, cum s avotam asa ceva?! Asteptam candidatura ei, deoarece nici cu Diaconescu nu este ok, nu va atrage electorat, este necunoscut, iar PMP poate pierde rusinos cu el. Cu Udrea au sanse sa castige Cotroceniul. Ea ne poate scpaa de bolsevime, de plagiator, de baroni! Meditati!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ