Victor Ponta a felicitat tinerii medaliaţi la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

| 11 aug, 2014

Premierul Victor Ponta a felicitat echipele României care au obţinut medalii de aur şi argint la cea de a VIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică (OIAA) desfăşurată la Suceava.

'Şase medalii de aur şi patru de argint pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică de la Suceava! Felicitări acestor tineri excepţionali pentru rezultate, părinţilor şi profesorilor care i-au sprijinit şi organizatorilor competiţiei!', a scris Ponta, luni, pe contul său de Facebook.

Ţara noastră a fost reprezentată la această prestigioasă competiţie internaţională de două echipe, formate din zece concurenţi, toţi obţinând medalii de aur sau argint.

Denis Turcu, absolvent al Liceului Internaţional de Informatică (LII) Bucureşti, medaliat cu aur la OIAA 2013 şi argint la Olimpiada Internaţională de Fizică 2014, admis la Harvard University, a obţinut cel mai mare punctaj al OIAA şi medalia de aur.

Tot aur şi-au adjudecat, în ordinea punctajelor, şi Tudor Costel Creţu, elev al LII Bucureşti, argint la OIF 2014; Iustina Crăciun, absolvent LII Bucureşti, aur la OIAA 2013, admis la Princeton University; Paul Andrei Draghiş, elev al Colegiului Naţional ''Vasile Lucaciu'' din Baia Mare, argint la OIAA 2013 şi aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie (OIA) 2013; Andrei Cuceu, absolvent al LII Bucureşti, argint la OIAA 2013, admis la University College London, şi Andrei Răduc, elev al LII Bucureşti, argint la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada 2013, argint la OIA 2013.

Românii care au luat medalii de argint la OIAA sunt Dan Ştefan Eniceicu, elev al LII Bucureşti şi aur la OIF 2014; Tudor Suciu, elev al CN ''Vasile Lucaciu'' din Baia Mare, aur la OIA 2013; Cătălina Miriţescu, absolvent al LII Bucureşti, bronz la OIAA 2013, admisă la Caltech University şi Augustin Ionescu, absolvent al CN ''Nicolae Titulescu'' din Pucioasa - Dâmboviţa, admis la Facultatea de Fizică Bucureşti.

La OIAA 2014, desfăşurată în premieră în România, au participat peste 300 de concurenţi din 37 de ţări de pe cinci continente, iar 500 de persoane au ajutat la buna desfăşurare a evenimentului.

Pentru desfăşurarea acestei olimpiade, Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat 200.000 de euro şi au fost cumpărate 35 de telescoape noi, multe dintre acestea urmând să rămână în dotarea Planetariului din Suceava, considerat cel mai mare din ţară.

Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ