Klaus Iohannis, un candidat la prezidenţiale contestat din toate părțile

| 13 aug, 2014

Klaus Iohannis, miraculoasa figură de la care nu puțini liberali au sperat că vine salvarea PNL, a pălit peste noapte și pare să se fi transformat în ciuca bătăilor, spus pe șleau, ca la țară...

Klaus Iohannis candidat. Interesant este că tot eșichierul politic a pus tunurile pe ”neamțul harnic” de Sibiu, ba pentru procesul cu ANI, ba pe motivul acuzațiilor de trafic de persoane, în legătură cu copiii înfiați suspect și dispăruți fără urmă în anii 90, ba pe tema caselor multe, scumpe și dobândite cam în dezacord cu legea penală, ba că e trădător pentru șutuirea lui Crin Antonescu, ba pentru fanfaronada cu BMW-ul primăriei, din care nu mai coboară nici când urcă scările... După această primă tranșă de atacuri și dezvăluiri, sincer, ne-am fi gândit că nici nu ar mai fi rămas altceva de spus și că, în consecință, adversarii săi își vor trage sufletul... Ei bine, nu. Calde, proaspete, rumenite, abia scoase din cuptor vin acuzele și atacurile din runda a doua.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Klaus Iohannis a mințit! Iată dovada că s-a întâlnit cu Traian Băsescu după 2008, în 2011

Klaus Iohannis s-a transformat într-un sac de box profesionist, care încasează mai ceva ca Antonescu pe ultima sută de metri. În primul rând, trebuie spus, Iohannis și-a turnat singur gaz pe foc, când exact peste o atitudine molatec-adormită la adresa rușilor, pe tema avionului doborât în Ucraina, acum toarnă precizări care mai rău fac, tot în legătură cu Federația Rusă. Conform distinsului primar care pare să confunde o țară cu un oraș, România ar trebui să-ți revalorizeze relația cu rușii. Da, ați citit bine: să o revalorizeze, nu să o reconsidere... Dar nu e tot, dezastrul declarativ continuă: de ce să nu rămânem dependenți energetic de ruși, vrea să știe Iohannis, cel puțin până apar nu se știe ce tehnologii moderne care-i vor satisface candidatului prezidențial exigențele de ”siguranța cetățenilor și a mediului". Nu știm, dar credem că ar trebui să se intereseze atât la Bruxelles cât și la Washington de unde, mai nou, toată lumea subliniază necesitatea reorientării către resurse energetice proprii ce ar reduce dependența de gazele rusești. Domnul ”președinte” Iohannis pare să fie din acest punct de vedere exact pe aceeași lungime de undă cu premierul Ungariei, Viktor Orban, ca să fim exacți: lungimea de undă pe care comunică și Vocea Rusiei.

După ce a întărâtat astfel opinia publică, nici nu-i de mirare că nu-l mai vor nici stânga, nici dreapta. Purtătorul de cuvânt Mirel Palada s-a potrivit în persiflări și critici cu consilierul Sebastian Lăzăroiu, atunci când l-a persiflat Klaus Iohannis, într-un mesaj pe Facebook:

”Sebastian Lăzăroiu a dat ieri un mesaj care, deși venind dinspre Cotroceniul lui Traian Băsescu, este paradoxal corect. Sebastian spunea despre Klaus Iohannis că ar fi mai bine să nu se mai afișeze chiar cu oamenii trecutului... Gura păcătosului adevăr grăiește. Și-a făcut domnul Iohannis o echipă nouă fabuloasă. Toți oameni noi, din viitor, politicieni proaspeți, numai buni de schimbat fața României. Glumesc, evident. Toți oamenii cu care Iohannis se afișează și vrea să conducă țara sînt numai unul și unul. O adevărată pletoră de adunătură, cum ar spune domnu' Pleșu.

Vasile Blaga, Adrian Videanu (Videanu! de excepție! să tot conduci țara cu el), Cătălin Predoiu, Teodor Atanasiu ori Marian Petrache, toți dintre cei numai buni să faci un proiect vast, generos, să întărești statul de drept (Videanu!), să întărești justiția (Blaga!), să relansezi economia (Predoiu!).

O echipă de excepție, care la ultimele alegeri a reușit contraperformanța de a obține unul din cele mai slabe scoruri electorale din ultimul timp. Cu oameni de-ăștia vrea domnul Iohannis să cîștige alegerile. Domnule Iohannis, mein liebe freund, cum zicem noi în landul Telega, felicitări! Mai bine de-atît nici nu puteați să-i alegeți.”

Citeşte şi: Traian Băsescu: „Klaus Iohannis este un câştig pentru Guvern”

În paralel, Antena3 îl prinde cu minciuna și cu o vizită secretă și nerecunoscută la Traian Băsescu – situația identică și la fel de compromițătoare precum vizita lui Geoană la Vântu, despre care se spune că ar fi răsturnat alegerile din 2009! Filmat cum intră pe poarta Vilei Lac, reședința lui Traian Băsescu, Iohannis minte senin ca o zi de vară, spre deliciul jurnaliștilor anteniști care-l înregistrează: nu, el nu a fost la Băsescu, ci mai încolo, la Vila Dante. Adevărul cade ca o ghilotină care taie moțul șmecherului din Sibiu: cele două vile au intrări din străzi separate. Ba, mai rău, pe poarta de la Vila Lac nu intră nici musca fără voie de la stăpânire. Jenant. Iată cum zâmbește un viitor președinte prins cu minciuna. Și în timp ce Macovei și Lăzăroiu îl ciopârțesc pentru lipsa de experiență, Iohannis vizitează meticulos zonele calamitate... la mai bine de zece zile după ce a fost criticat că nu se sinchisește nici să dea măcar o declarație privitoare la soarta sinistraților...

Mai rău, Iohannis întărâtă jurnaliștii Antenei3 cerând demisia șefului Jandarmeriei pentru făcătura cu ”violențele” de la manifestarea de protest în jurul Palatului Cotroceni... Ce-și face omul cu mâna lui...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 aug, 2014
cantautor
Dl Sova are iar probleme...
dupa chestia cu evreii,cu scrisoarea bancara,acum este acuzat ca si-a insusit bani publici..
nu e bine Dle Sultanescu,nu-i asa?
Dl.Iohannis nu are probleme din astea,e cinstit "neamtul"
incompatibilitatea nu e in regula,dar nu e furt
sunt curios A3 "l-a prins" pe Ponta cand dadea mana cu Putin si cu Ianucovici?
si ce a facut?i-a demascat,i-a infierat...sau i-au laudat
mai sunt curios,daca un basist i-ar fi dat un sut in spate,sotiei dumitale Dana,cam ce opinie ai fi avut despre "intaratarea" ziaristilor?
se aude?la Stefan Gheorghiu?
13 aug, 2014
Palada Mieunel Varanel
apropo,de Dl Sova...Dle Sultanescu
pe la noi pe la tara nu prea se umbla cu fineturi de-astea juridice prea mult
lumea zice direct ca e posibil sa fi dat cu jula
la Campina,ce se zice?
13 aug, 2014
gigi
esti penibil mai sluga.Argumente cu sotia care primeste un sut (ce treaba are A3 cu piciorul cetateanului),il ataci pe sova inainte de a se pronunta o instanta ,voi astia cred ca nu aveti nevoie de judecaori ci va ajung procurorii ptr. ca basistii si cei convertiti la basism au introdus prezumtia de vinovatie -ptr. voi toti sint hoti numai basistii care au nenorocit tara sint de neatins.In ceea ce priveste Stefan Gheorghiu ,habar nu ai ignorantule,reciti poezii spuse tocmai de cei care isi ascund legaturile cu securitatea si comunismul.Ce treaba are Ponta cu putin sau ianucovici ,delirezi musiu esti ticalos ca orice basist sau convertit la basism.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ