De ce îi cere Klaus Iohannis votul lui Traian Băsescu

| 12 aug, 2014

Candidaţi preşedinţie 2014. În momentul de faţă, clasa politică se polarizează. Sunt politicieni care vor să continue sistemul pe care Traian Băsescu l-a creat şi să-l ţină pe Băsescu în joc şi politicieni care vor să scape de tot ceea ce înseamnă regimul Băsescu prin abandonarea definitivă a acestui model.

Klaus Iohannis candidat. Klaus Iohannis a declarat ieri prin intermediul unui interviu în prime time că i se pare normal ca Traian Băsescu să îl voteze la prezidenţiale pentru că, nu-i aşa, este candidatul Dreptei şi Băsescu este un om de dreapta. În consonanţă cu declaraţia lui Băsescu, preşedintele declarând la un moment dat că va vota pentru Iohannis în turul 2, candidatul ACL la prezidenţiale trădează o cârdăşie ascunsă cu actualul şef al statului.

Klaus Iohannis se află într-o situaţie sensibilă în acest moment. Existenţa sa politică depinde, în opinia sa, de Traian Băsescu. Aşa se explică şi întâlnirile pe care cei doi le au acum, înainte de alegerile prezidenţiale. Iohannis îi cere votul preşedintelui pentru că are impresia că astfel va găsi sprijinul de care are nevoie pentru a câştiga turul 2 al prezidenţialelor în faţa lui Victor Ponta.

Citeşte şi: Candidaţi preşedinţie 2014. De ce votul PNL privind demisia lui TRAIAN BĂSESCU este aproape irelevant

Klaus Iohannis cade, în realitate, într-o capcană din care cu greu va ieşi. Apropierea sa de Traian Băsescu nu are cum să se termine cu un succes electoral pentru simplul fapt că Traian Băsescu nu mai este de mult un reprezentant al Dreptei. Traian Băsescu este reprezentantului propriului grup de interese şi atât.

Trocul politic este destul de simplu de dibuit. Dacă Băsescu îl susţine pe Iohannis în turul 2 la prezidenţiale şi acesta câştigă, atunci Băsescu va avea un mare cuvânt de spus când vine vorba de numirea următorului premier. Mai crede cineva că Predoiu va ocupa funcţia de premier vreodată? Nu cred. În schimb, posibilitatea monstruoasă ca Băsescu să fie propunerea Dreptei pentru funcţia de premier este tot mai probabilă.

Citeşte şi: Sondaj alegeri prezidenţiale. VICTOR PONTA va fi viitorul preşedinte indiferent cu cine joacă finala

Alegeri prezidenţiale 2014. Strategia electorală pentru Klaus Iohannis curge pe o pantă foarte periculoasă. Numirea lui Vasile Blaga pe post de şef de campanie, înconjurarea de oameni care au clădit împreună regimul Băsescu şi întâlnirile, cu siguranţă importante, pe care acesta, fie că vrea fie că nu să recunoască, le are cu Traian Băsescu la Vila Lac demonstrează fără doar şi poate că Iohannis este bine conectat la aparatul de propagandă al regimului Băsescu, cu ajutorul căruia vrea să ajungă la Cotroceni.

Candidaţi preşedinţie 2014. În momentul de faţă clasa politică se polarizează. Sunt politicieni care vor să continue sistemul pe care Băsescu l-a creat şi în consecinţă să-l ţină pe Băsescu în joc şi politicieni care vor să scape de tot ceea ce înseamnă regimul Băsescu prin abandonarea definitivă a acestui model, perpetuat în ultimii 10 ani în România. Iohannis este atras în prima tabără, a celor care îl menţin la butoane pe Băsescu în timp ce Ponta conduce tabăra opusă, a celor care vor să şteargă regimul Băsescu din politică. Aceasta va fi esențialmente tema de campanie centrală la alegerile din toamnă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 aug, 2014
Av.Mateuta Fetita-Lolita
Dan Şova, urmărit penal pentru abuz în serviciu. Fostul ministru a fost audiat la DNA: „Victor Ponta nu m-a ajutat să iau acele contracte cu Turceni şi Rovinari”
nu sunt absolvent de drept...desi sunt avocat!!!!
dar este o vorba din popor:cine se scuza,se acuza...
sau,cine se aseamana se aduna
parca in firma aceea a lui Sova,de luat bani publici,era asociat si Ponta?
13 aug, 2014
batranul
Isi mai gaseste Pop de munca dupa alegeri?
Partidele si liderii se succed...Pop a ales sa scrie pentru PSD acum, evident contra bani, ca parerea lui sincera nu pot sa cred ca e. Inveitabil la un moment dat in urmatorii ani va veni la putere dreapta, ca asa e natura. Oare in acel moment un ziarist aservit politic isi va ma gasi loc in presa? Mai ales ca pentru dreapta nu ar mai putea sa scrie cativa ani...iar stanga nu prea va mai vrea sa-l plateasca pentru ca a esuat anterior...
13 aug, 2014
cantautor
e posibil sa fi facut si trafic de influenta?habar n-are
Întrebat la Digi 24 dacă a fost la masă cu Adrian Duicu şi dacă a existat acel prânz invocat de Duicu în discuţiile telefonice, Ponta a răspuns: "Habar nu am ! Eu...dacă mă întrebaţi cu cine am fost la prânz ieri sau alaltăieri, vă pot spune. Dacă mă întrebaţi cu cine am fost acum un an şi jumătate...în general, merg cu colegi de partid, cu miniştri, cu oameni politici, cu jurnalişti. E posibil, habar nu am".
12 aug, 2014
Similea
Acest articol
Este o mizerie scrisa de un neprofesinist, sluga a PSD.
12 aug, 2014
birta
De ce îi cere Klaus Iohannis votul lui Traian Băsescu - See more at: http://www.obiectiv.info/de-ce-ii-cere-klaus-iohannis-votul-lui-traian-basescu_51590.html#sthash.tryl42KV.dpuf
Draga domnule redactor.Iti inteleg orientare spre stanga dar te rog nu intoxica cititorii. Articolul dumitale nu se refera nici pe departe de ceea ce ar trada titlul ci mai degraba este o propadanda de denigrare specifica PSD.Fii fidel celor ce iti dau de mancare din palma dar daca vrei sa faci jurnalistica fa jurnalistica.
12 aug, 2014
un om sincer
un redactor, impotriva lui Klaus Iohannis
Draga redactor, ai avut in 25 de ani mai multi presedinti, care toti au fost romani, si au jefuit cu totii Romania. Acum se vede ca incearca un neamt sa repare ce au stricat toti romanii. Bucurativa cu totii, pentru ca nemtii sunt de o suta de ori mai corecti decat romani. Uitate la nivelul de trai din Germania, si uitate si la nivelul de trai din Romania. Nu-ti spune nimic? Romania e o tara bogata, insa cei din conducere sunt prea lacomi si fura pe capete. Nu au nici un gram de corectitudine. Credema, ca eu traiesc printre nemti, si cunosc mentalitatea din Romania si cunosc si pe cea din Germania. Daca tu nu cunosti, inseamna ca esti strain de cauza, si ar fii bine sa mai pui mana pe carte, si sa mai iesi si tu un pic prin lume.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ