MRU sare la gâtul lui Udrea. Pe cine apără fostul premier?

| 17 aug, 2014

MRU Elena Udrea. Aparent, lucrurile pe zona de dreapta a eșichierului politic păreau în mare măsură lămurite – PDL a absorbit Forţa Civică, PNL şi PDL au format ACL în speranţa unei fuziuni în următorii ani, Klaus Iohannis a fost desemnat candidatul ACL la prezidenţiale. Ba chiar şi în cazul PMP, lucrurile erau clarificate, Cristian Diaconescu fiind desemnat candidatul formaţiunii pentru scrutinul din luna noiembrie.

Elena Udrea candidat. Intrarea în cursa pentru Cotroceni a Monicăi Macovei a dus la schimbarea planului PMP, iar acum Elena Udrea pare favorită în a deveni candidata la preşedinţie din partea formaţiunii care răspunde la comanda lui Traian Băsescu.

Toate aceste permutări de ultim moment nu l-au lăsat însă indiferent pe Mihai Răzvan Ungureanu. Fostul lider al FC, cooptat recent în PDL cu tot cu partiduleţul său, a lansat un nou atac la adresa Elenei Udrea. Criticile fostului premier nu sunt, desigur, întâmplătoare. Lăsat pe margine în PDL – MRU a emis pretenţii de a fi prezidenţiabil al Dreptei, dar nu a prins nici măcar nominalizarea pentru funcţia de premier, încredinţată lui Cătălin Predoiu – fostul prim-ministru încearcă mai nou să se reactiveze în prim-planul scenei politice, în speranţa că va primi totuşi un oscior din partea mai marilor din ACL.

Citește și: Fripturistul de Kobe MRU vs. eroina Udrea. Sezon nou

MRU Elena Udrea. În acest sens, MRU a pus tunurile pe Elena Udrea. Vorbim, în fapt, despre o “recidivă”, dacă ţinem cont că, acum câteva săptămâni, acelaşi fost premier a luat-o la ţintă pe lidera PMP, motiv pentru care a şi primit o smetie din partea lui Traian Băsescu. Acum, sub pretextul că i-ar lua apărarea lui Cristian Diaconescu, MRU loveşte din nou în fosta consilieră prezidenţială. "Ceea ce fac acum oamenii din jurul Elenei Udrea e un joc profund degradabil. Este profund nedrept să-l târăști pe Cristian Diaconescu într-un joc de această factură. Este evident că cei din PMP știau că urmează să îl retragă pe Diaconescu și să o numească pe Udrea, dar nu văd de ce trebuia umilit Cristian Diaconescu în acest fel.(...) Doamna Elena Udrea și oamenii din jurul ei l-au folosit pentru a-și face propriile jocuri politice. Am atras atenția în nenumărate rânduri asupra rolului doamnei Elena Udrea în politică, și am fost la rândul meu jignit. Cred că acest act de înlăturare a lui Cristian Diaconescu spune totul despre cum înțelege doamna Elena Udrea să lucreze în politica românească", a comentat fostul premier într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cristian Diaconescu MRU. Chiar dacă se manifestă empatic în raport cu Cristian Diaconescu, realitatea este că MRU conştientizează că, prin fuziunea cu PDL, el a rămas tot pe dinafară fiindcă a ajuns tot într-o fundătură politică. Orice planuri încearcă fostul premier, calculele de acasă nu se potrivesc deloc cu cele din târgul politic, MRU fiind un actor secundar, nevalorizat de către partenerii din PDL şi PNL.

Citește și: MRU o desfinţează pe Udrea: pauzele lui Iohannis spun de zece ori mai mult decât discursul Elenei Udrea

În contextul în care pentru Cristian Diaconescu şi Mihai Răzvan Ungureanu nu se găsesc locuri fruntaşe pe zona de dreapta, cei doi ar fi avut mai mult noroc pe stânga politică pentru că pe dreapta se pare că au pornit cu…stângul. Însă ceea ce se întâmplă acum în zona PNL, PDL şi PMP este edificator pentru modul în care funcţionează aşa-zisele partide ale dreptei unde mai importantă este lupta internă pentru funcţii şi influenţă, în timp ce agenda reală a cetăţenilor este ignorată cu desăvârşire. Dacă liderii dreptei se ceartă pe funcţii fiind în opoziţie, nu este greu de imaginat cum ar evolua lucrurile dacă, prin absurd, aceste partide ar ajunge la guvernare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ