Şi dacă nu o aleg PMP-iştii pe Udrea să candideze la prezidenţiale?

| 16 aug, 2014

Cristian Diaconescu candidat. Vreo două luni. Cam atât a durat candidatura lui Cristian Diaconescu la prezidenţiale. Apărut parcă de nicăieri în cursa pentru Cotroceni, Diaconescu se pregăteşte să iasă din scenă aşa cum a intrat: brusc şi neaşteptat.

Ce-i drept, dacă anunţul candidaturii a fost surprinzător, iminenta retragere din cursă nu miră pe nimeni, fostul consilier prezidenţial primind din start eticheta de “candidat iepure”. Menirea sa? Îndeplinirea unui simplu rol până când adevărul candidat, să poată intra în scenă. Şi iată că după aluzii, incertitudini şi apropo-uri, Elena Udrea este aproape să-şi vadă visul cu ochii. Candidatura pentru preşedinţia României este mai aproape ca oricând.

După ce a fost lăsat să se joace de-a candidatul pentru Cotroceni, preşedintele Mişcării Populare a decis că este timpul să pună piciorul în prag, pregătindu-se să-i facă vânt lui Cristi Diaconescu din postura de prezidenţiabil PMP. După o perioadă de acalmie nefirească, “brusc” au început să apară aşa-zişii contestatari ai candidaturii lui Diaconescu.

La începutul săptămânii, Ruxandra Dragomir, membră în conducerea PMP şi de altfel o apropiată a Elenei Udrea, a afirmat că partidul are dificultăţi în a strânge semnături pentru Diaconescu, PMP nereuşind până acum să strângă decât 7.000 din cele 200.000 de semnături de care este nevoie pentru depunerea candidaturii.

A venit apoi Elena Udrea care, ce să vezi, nu neagă faptul că, după discuţiile de marţea viitoare cu conducerea partidului, este posibil să fie desemnată candidatul la Preşedinţia României, urmând ca acest lucru să fie stabilit în funcţie de evaluarea actualei campanii.

“Nu neg nici că voi fi, nici că va rămâne aşa pentru că va fi o decizie a structurii de conducere a partidului (...) Evident între domnul Diaconescu şi preşedintele partidului, pentru că dacă în actuala campanie din analize reiese că nu poate să facă pentru partid scorul pe care ni-l propunem, dacă prin evaluarea actualei campanii şi a candidatului suntem în pericol să nu intrăm în turul doi atunci schimbarea, este evident că se face cu preşedintele partidului pentru că este evident că este cel care are datoria să dea cea mai bună soluţie partidului”, a declarat Elena Udrea.

Plină de ipocrizie, Udrea a precizat că va trebui să-şi asume această candidatură în calitate de lider al PMP, în cazul în care se va constata că Mişcarea Populară are dificultăţi în a ajunge în turul doi.

Jocurile par deja făcute în acest sens, dar totuşi, cel puţin ca un exerciţiu de imaginaţie, să ne întrebăm totuşi ce s-ar întâmpla dacă marţi, conducerea PMP nu ar alege-o pe Udrea prezidenţiabil?

Căci, dacă într-adevăr îşi doreşte să aibă un viitor politic, PMP trebuie să scape de Elena Udrea care, în mod evident, trage partidul în jos. Totodată, PMP trebuie să rupă cordonul ombilical cu Traian Băsescu, care ţine partidul captiv. Tributar unui electorat din ce în ce mai restrâns, PMP nu are nicio şansă de creştere în viitorul apropiat dacă va continuă pe aceeaşi linie. Şedinţa săptămâna viitoare poate fi un test în acest sens pentru Mişcarea Populară. Îl va pica oare?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 aug, 2014
Obiectiv Ion
Pop for president !
Concluzionand : daca Colegiul National al PMP n-o alege pe Elena Udrea drept candidat in lupta pentru Cotroceni, iti dau un sfat, ba Andrei Pop, ba : da fuga maine dimineata la prima ora si inscrie-te in PMP, apoi fa o campanie furibunda, organizeaza rapid o conferinta de presa si anunta omenirii propria-ti candidatura...este singura ta ocazie cand poti iesi din cruntul anonimat in care te scalzi ! de ce sa nu fii erou pentru 24 de ore ? Bafta, domnu' presedinte !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ