Iohannis se poartă cu Băsescu precum slujitorul cu stăpânul

| 16 aug, 2014

Pe măsură ce zilele trec, avem ocazia de a descoperi adevărata faţă a candidatului ACL, Klaus Iohannis. Învăluit la început într-un mare mister, scheleţii din dulapul preşedintelui PNL cad treptat unul câte unul, mitul neamţului corect şi gospodar fiind în acest fel demontat. Pas cu pas, strat cu strat, găsim în realitate un Klaus Iohannis total diferit faţă de cel care ne este prezentat la televizor.

După ce a încercat din răsputeri să ascundă întâlnirile din ultimii ani cu Traian Băsescu, minciuna l-a prins pe Iohannis într-un final din urmă, iar adevărul a ieşit la iveală. Astfel, după cum a fost demonstrat, primarul Sibiului a avut întâlniri cu Traian Băsescu în 2010, 2011 dar şi anul acesta, la Vila Lac 3. Cu toate acestea, Iohannis continuă să nege vehement acuzaţiile care i se aduc, încercând să fugă de lipirea imaginii sale cu cea a lui Traian Băsescu.

În aceste condiţii, comportamentul liberalului este de neînţeles atunci când preşedintele României lansează un atac la adresa sa. Căci, ne-am fi aşteptat ca Iohannis să reacţioneze ferm la acuzele formulate de Băsescu. Or, pentru cineva care vrea să se delimiteze de preşedinte şi care vrea să demonstreze că nu are înţelegeri ascunse cu acesta, atitudinea edilului Sibiului este cel puţin bizară la prima vedere.

Doar la prima vedere însă, căci dacă privim cu mai multă atenţie, putem observa cu uşurinţă relaţia de subordonare şi înţelegerea existentă între cei doi.

O nouă dovadă a relaţiei de vasalitate şi a înţelegerii dintre cei doi a venit în aceste zile, ultima ieşire publică a preşedintelui României confirmând acest fapt.

Traian Băsescu a ieşit joi, la ora 18:00, într-o conferinţă de presă cu tematică economică, aducând critici atât Guvernului, cât şi reprezentanţilor Opoziţiei. Printre cei vizaţi s-au numărat premierul Victor Ponta, liderul ACL, Klaus Iohannis, dar şi fostul premier Călin-Popescu.

În mod absolut firesc, primul-ministru cât şi preşedintele PLR au reacţionat prompt, nesfiindu-se să taxeze derapajul preşedintelui României.

“Când vorbim despre economie, lui Traian Băsescu nu contează!”, a replicat ferm Victor Ponta.

La rândul său, Tăriceanu a demolat argumentaţia președintelui, catalogând intervenția acestuia drept o nouă încălcare constituţională, Băsescu încercând încă o dată să intervină în jocul politic în favoarea PMP.

Deşi a fost făcut la rândul său iresponsabil şi mincinos, Iohannis nu a avut niciun fel de reacţie faţă de acuzele preşedintelui, preferând să tacă mâlc. La adăpostul unui steril comunicat de presă trimis în replică preşedintelui, Iohannis a preferat, din nou, să tacă. De neînțeles? Nu chiar, răspunsul la comportamentul bizar al prezindentiabilului ACL fiind unul singur: atâta timp cât stăpânul va cere, slugă va încasa. Şi nu va răspunde.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 aug, 2014
CTP
HOŢII SE IMPACĂ INTRE EI ..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ