Slalom uriaș cu Klaus Iohannis pe pârtia imoralității

| 15 aug, 2014

Klaus Iohannis preşedinte. Odată intrat în PNL în februarie 2013, Klaus Iohannis a fost recompensat de Crin Antonescu cu funcția de prim-vicepreședinte al formațiunii liberale. Cu toate acestea, deși în mod normal edilul Sibiului trebuia să demisioneze din cadrul Forumului, acesta și-a păstrat calitatea de membru.

Klaus Iohannis candidat. Încă dinainte de a intra în politica mare Klaus Iohannis a încercat să își creeze o auroră de om politic integru pe baza faptului că la nivel național românii știu prea puține despre activitatea sa ca primar al Municipiului Sibiu. Treptat însă, despre Klaus Iohannis apar tot mai multe informații care vin să arate că liderul liberal este pe departe modelul de om politic pe care pretinde că îl promovează.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PREŞEDINTE: Sunt sigur că voi câştiga

Klaus Iohannis incompatibil. Una din multe controverse care îl privesc pe Klaus Iohannis este modul în care în februarie 2013 a demisionat din funcția de președinte a Forumului Democrat al Germanilor din România și s-a înscris în PNL. De regulă, dacă schimbă partidul din propria voință primarul își pierde mandatul. Potrivit legii 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, modificată prin legea 249/2006, calitatea de primar încetează, înainte de expirarea mandatului, prin demisie din calitatea de membru al partidului politic de pe a cărui listă a fost ales.

Citeşte şi: Reducere CAS. Iohannis, ca vulpea cu strugurii - Reducerea CAS e bună, dar e adoptata de PSD

Klaus Iohannis a demisionat din funcția de președinte al FDGR în 2013, însă a rămas membru al Forumului. Pentru a avea în continuare controlul asupra FDGR, Klaus Iohannis l-a desemnat drept urmaș la conducerea formațiunii pe Paul-Jurger Porr. Paul-Jurger Porr este al doilea fin al lui Klaus Iohannis, acesta a fiind cununat de edilul Sibiului în 2006. În cadrul competiției interne a Forumului pentru desemnarea noului președinte al formațiunii finul lui Klaus Iohannis nu a avut contracandidați și a fost votat în unanimitate de delegații FDGR.

Citeşte şi: Negocierile continuă în noua Alianța DA. Cât de scump îl va costa candidatura pe Klaus Iohannis?

Klaus Iohannis preşedinte. Odată intrat în PNL în februarie 2013, Klaus Iohannis a fost recompensat de Crin Antonescu cu funcția de prim-vicepreședinte al formațiunii liberale. Cu toate acestea, deși în mod normal edilul Sibiului trebuia să demisioneze din cadrul Forumului, acesta și-a păstrat calitatea de membru. Ca urmare, la acest moment, Klaus Iohannis face parte simultan atât din PNL, cât și din FDGR, actualul președinte al PNL profitând de statutul FDGR care susține că nu este partid politic, ci este o asociație de utilitate publică organizată pe bază etnică. Chiar dacă însă Forumul nu figurează ca partid politic, organizația acționează ca unul, participând la alegerile locale și parlamentare și realizând alianțe electorale.

Citeşte şi: Elena Udrea: Klaus Iohannis va fi declarat INCOMPATIBIL

Klaus Iohannis dosare penale. Apartenența simultană la PNL și la FDGR nu este însă singura informație care vine să demonstreze calitatea morală îndoielnică a lui Klaus Iohannis. Să ne aducem aminte în acest sens că asupra lui Klaus Iohannis planează mai multe controverse legate de modul în care s-a numit în consiliile de administrație ale regiilor locale, a acordat contracte preferențiale în numele Primăriei Sibiu pentru amicii săi, sau și-a construit propria averea. Și să nu uităm desigur afirmația dovedit mincinoasă pe care candidatul la prezidențiale al ACL a făcut-o atunci când a fost întrebat despre întâlnirile pe care l-a avut cu Traian Băsescu, cu care, deși există dovezi că s-a văzut de cel puțin trei ori din 2008 încoace, a spus că nu s-a mai văzut de șase ani de zile.

Citeşte şi: Spiritul german al lui Iohannis pălește în fața aranjamentelor sale dâmbovițene

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 aug, 2014
el futadores
NU MAI SUGE PULA FA ALEXANDRO
SI LA GHITA, SI LA IACOBESCU SI LA TOATA CURVELE ALEA DIN PSD
DU-TE PE CENTURA MUISTA MICA, FA UN BAN CINSTIT
PS
STIU CA NU EXISTI CACACIOSILOR INVENTATI TOT FELUL DE NUME AIUREA

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ