Noua tactică a Cucului de la Cotroceni – lovește și fugi

| 15 aug, 2014

Observând că partidul său de suflet, PMP și candidatul formaţiunii la alegerile prezidențiale nu cresc sub nicio formă, Traian Băsescu utilizează în disperare o nouă strategie pe care a preluat-o din fotbalul britanic: lovește și fugi.

Recesiune economică. Cu ocazia transmiterii datelor oficiale cu privire la evoluția economiei românești în primul semestru, șeful statului a folosit pupitrul de la Cotroceni doar pe post de buzdugan pentru a-și lovi mișelește de la distanță adversarii politici, fără a mai răspunde la întrebările jurnaliștilor. Astfel, șefului statului nu a iertat pe nimeni, de la INS, până la Avocatul Poporului. Pentru a arăta că nu are nicio înțelegere cu ACL nu s-a ferit să îi muștruluiască și pe liderii liberali și democrat-liberali. Cu toate acestea, apelând la invective și la interpretarea grosolană a datelor statistice, ținta predilectă a atacurilor liderului de la Cotroceni a fost Victor Ponta și cabinetul pe care îl conduce .

Dincolo de interpretările personale manipulatorii ale lui Traian Băsescu, țara noastră înregistrează pe primul semestru o creștere de 2,6%, față de primul semestru al anului trecut. Performanța economiei naționale este cu atât mai remarcabilă cu cât zona euro se află din nou în recesiune iar state importante ale Uniunii, precum Germania, Italia sau Franța înregistrează o scădere a PIB.

Citeşte şi: Victor Ponta: Creşterea economică este reală şi va acoperi creşterea salariilor şi a pensiilor

Traian Băsescu recesiune. Traian Băsescu nu are nicio legitimitate să se pronunțe pe teme economice având în vedere dezastrul pe care l-a patronat, girând guvernele conduse de Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu. Atâta timp cât șeful statului a guvernat alături de executivele pe care le-a putut controla, economia a înregistrat un recul puternic: au fost absorbite foarte puține fonduri europene, iar sute de mii de oameni au fost disponibilizaţi. În 2010 a fost principalul artizan al măsurilor de austeritate care au condus la sărăcirea a milioane de români. În niciun alt mandat prezidențial românii nu au avut mai mult de suferit de pe urma proastei guvernări, care s-a reflectat în prăbușirea nivelului de trai a tuturor românilor și la îmbogățirea clientelei politice a PDL prin contracte preferențiale cu statul. Mulțumită instalării la guvernare în luna mai a anului 2012 a unui cabinet condus de Victor Ponta s-a putut pune capăt politicilor de austeritate promovate de executivele portocalii. Guvernul Ponta a reușit la scurt timp după preluarea prerogativelor să înregistreze rezultate economice peste așteptări care au dus la creare a sute de mii de locuri de muncă și la ridicare nivelului de trai.

Citeşte şi: Creşterea economică înseamnă bunăstare pentru români!

Victor Ponta candidat. În concluzie, prin atacul său de joi seara la adresa executivului Traian Băsescu a încercat să creeze o nouă temă artificială de campanie prin care să lovească în Victor Ponta. De dragul urmării propriilor interese politice, Traian Băsescu atacă Executivul şi pe primul ministru, aducând mari deservicii țării noastre. Fără a analiza riguros datele statistice, șeful statului încearcă să inducă tensiuni artificiale. De dragul de a se război cu premierul Victor Ponta, șeful statului demonstrează o dată în plus și pe final de mandat, că nu îi pasă de România. În loc ca măcar acum când se apropie campania electorală să fie un factor de echilibru instituțional, liderul de la Cotroceni își dă din nou arama pe față, arătând că preocuparea sa nu este stabilitatea țării, ci jocurile politice meschine.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 aug, 2014
Nichita
Chiar asa?
Cum ,Dumnezeule ,accepti sa te prostituezi in public? Cand Romania ARE cea mai mare scadere economica din UE? Si voi ne explicati noua ca de fapt nu ne intra zilnic tot mai mult aer in frigidere ci bunastare...Ati invatat degeaba limba romana daca cu ea nu faceti altceva decat sa va stergeti la gura de rahat...La voi recesiunea inseamna crestere? Vai de capul vostru ...De la ''ati mintit poporul cu televizorul'' ati trecut la ''ati mintit poporul cu calculatorul''.Minciunile voastre oligofrenice or sa ne ingroape dracu' pe toti..Dar de EUROPA nu va rusinati cand refuzati sa acceptati realitatea? O realitate neguroasa la care contribuiti (inca) zi de zi? Daca a critica guvernul inseamna a fii basist.....domnule,inseamna ca zi de zi tot mai multi ''basisti'' prind glas.....Cu minciunile voastre de ''crestere'' nu se mareste felia de salam a necajitului! Pe el nu-l minte stomacul! Ok?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ