Apropierea de Băsescu îl scade pe Iohannis în sondaje

| 18 aug, 2014

Klaus Iohannis candidat. La numirea lui Iohannis drept candidat al PNL-PDL pentru alegerile prezidențiale, fanii primarului din Sibiu vorbeau despre un anumit „potențial de creștere” pe care acesta l-ar avea în fața contracandidaților săi, Crin Antonescu și Cătălin Predoiu.

Klaus Iohannis candidat. Ultimul sondaj CSCI arată că potențialul respectiv este unul negativ, Iohannis scăzând câteva procente față de ultima cercetare sociologică a CSCI, realizată în luna iulie.

Asocierea cu Traian Băsescu dăunează grav procentelor lui Iohannis. Prezidențiabilul ACL, surprins de aparatele foto în timp ce îl vizita pe președintele Băsescu și acuzat de PSD că citește discursuri care par a fi scrise de președinte, este cotat în sondajul realizat în perioada 11-14 august cu 24 de procente în turul I, mai puțin față de scorul cumulat al PNL și PDL de la alegerile europarlamentare, în timp ce Victor Ponta rămâne favoritul cursei prezidențiale, cu 46% din opțiunile celor intervievați. În ceea ce privește o eventuală confruntare în turul doi, Iohannis strânge doar 42% din voturi, în timp ce Ponta ia restul de 58%. În iulie, apropierea dintre cei doi era mai mare, la fel și scorul obținut de Iohannis în turul I. Astfel, în iulie Iohannis obținea voturile a 28% dintre cei intervievați, în timp ce Ponta 41%, iar în turul doi premierul ar fi câștigat cu 55%.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, criticat zilnic. Vladimir Tismăneanu: Iohannis, premierul Grivco

Relaţia Băsescu Iohannis. Relația cu Băsescu l-a costat până acum pe Iohannis patru puncte procentuale în turul I și trei puncte procentuale în turul doi și este foarte probabil ca aceste cifre să crească, având în vedere că sondajul a fost realizat în perioada 11-14 august, în condițiile în care scandalul întâlnirilor dintre Iohannis și Băsescu a apărut în intervalul realizării sondajului.

În ciuda faptului că reprezentanții PNL, PDL și PMP au încercat și încă mai încearcă să impună mesajul că alegerile din noiembrie sunt despre stânga și dreapta, Victor Ponta și PSD au dreptate: ele sunt despre cine este cu Traian Băsescu și cine împotriva sa. Toate sondajele de până acum o spun foarte clar: Traian Băsescu este ca o ancoră care trage în jos orice candidat iar susținerea sa este un dar otrăvit.

Citeşte şi: Iohannis RECUNOAŞTE că dă raportul în faţa nemţilor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ