Inflație de candidați independenți la alegerile prezidențiale

| 19 aug, 2014

Candidaţi preşedinţie 2014. După cum arată acum lista de candidaţi din partea dreptei pentru scrutinul din toamnă, fiecare competitor de partid este dublat de un independent.

Candidaţi preşedinţie 2014. Speriaţi de rezultatele catastrofale de la alegerile europarlamentare din luna mai, liderii partidelor din opoziţie au anunţat că vor unifica dreapta şi se vor prezenta la cursa prezidenţială cu un candidat unic. În ciuda aplombului cu care partidele din zona dreptei porniseră pe drumul desemnării unui singur candidat la alegerile prezidenţiale, pe zi ce trece creşte numărul competitorilor trădați de partide sau care au trădat partidele.

Klaus Iohannis candidat. La scurt timp după înregistrarea unui scor ruşinos de PNL la alegerile pentru Parlamentul European, după ce Crin Antonescu şi-a dat demisia de la conducerea partidului, fostul preşedinte al Senatului a fost înlăturat şi din cursa pentru Cotroceni. În locul lui Crin Antonescu, PNL l-a desemnat pe Klaus Iohannis care ulterior a câştigat şi competiţia cu candidatul PDL, Cătălin Predoiu, edilul Sibiului fiind astfel desemnat drept candidatul ACL pentru alegerile prezidenţiale.

Citeşte şi: CANDIDAŢI PREŞEDINŢIE 2014. Ce spune de fapt sondajul IRSOP: Dezastru pentru Dreapta

Monica Macovei candidat. Cum PDL a izolat-o în partid şi nu i-a acordat nicio şansă de a fi inclusă în lista prezidenţiabililor, sigură pe sine, până la punctul în care îşi imaginează că este Nelson Mandela, Monica Macovei şi-a anunţat candidatura din postura de independent la alegerile prezidenţiale.

Cristian Diaconescu candidat. În tabăra şefului statului, după ce Cristian Diaconescu a fost împins în faţă şi anunţat cu mare pompă drept urmaş al lui Traian Băsescu şi candidatul PMP în cursa pentru Cotroceni, la câteva săptămâni de la lansare liderul popular a fost lăsat pe din afară de către propriul partid. Mezina preşedintelui a fost cea care a observat de la bun început că "organizaţiile au "probleme" în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece "Elena Udrea le interzice acest lucru". După aceste declaraţii, o serie de organizaţii au început să îl conteste pe Cristian Diaconescu şi să o propună drept candidat la alegerile prezidenţiale pe fosta consilieră a lui Traian Băsescu. Având în spate organizaţiile teritoriale, ai căror lideri au fost puşi în frunte chiar de Elena Udrea, blonda a întors-o ca la Ploieşti, afirmând că fostul consilier prezidenţial a fost doar propus pentru candidatură, însă nu a fost ales şi de partid. Văzându-se trădat, Cristian Diaconescu a declarat plin de încredere că va pleca din PMP şi va candida independent.

Citeşte şi: Este oficial: ELENA UDREA, candidatul PMP pentru preşedinţie

Elena Udrea candidat. La nici câteva minute de la declaraţia lui Cristian Diaconescu prin care îşi anunţa candidatura la alegerile prezidenţiale în calitate de independent, Elena Udrea şi-a arătat disponibilitatea de a candida, bazându-se pe binecuvântarea lui Traian Băsescu. ”Sunt pregătită să-mi asum candidatura la preşedinţie. (…) Eu sunt candidatul care îl poate învinge pe Victor Ponta în competiţia pentru Cotroceni”, a declarat plină de vitejie blonda de la Cotroceni.

Crin Antonescu candidat. Până mai ieri prezidenţibilul PNL şi artizan al unificării dreptei, Crin Antonescu a fost lăsat pe dinafară de propriul partid în cursa pentru Cotroceni. Chiar dacă a exclus "categoric" posibilitatea de a se înscrie ca independent în cursa prezidenţială, având în vedere că se răzgândeşte destul de repede, nu este exclus ca şi fostul lider liberal să îşi anunţe candidature.

Citeşte şi: Monica Macovei amenință să devină un candidat-problemă pentru dreapta

Alegeri prezidenţiale 2014. După cum arată acum lista de candidaţi din partea dreptei pentru scrutinul din toamnă, fiecare competitor de partid este dublat de un independent. Klaus Iohannis este dublat de Monica Macovei iar Elena Udrea de Cristian Diaconescu. Deşi mai sunt mai puţin de trei luni până la primul tur de scrutin nu este exclus ca pe dreapta eşichierului politic să apră noi candidaţi. În ciuda promisiunilor partidelor din opoziţie de a avea un candidat unic, partidele din zona dreptei arată a fi mai divizate ca oricând. În ritmul în care apar noi candidaţi pe zona dreptei, alegătorii vor avea mari probeme în a alege între atât de multe personaje şi programe prezidenţiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ